Although today South Africa
Skip to content

Home
Obljetnica fra Slavkove smrti
Sample Image  U četvrtak, 24. studenoga t.g., obilježili smo dan fra Slavkova prelaska u Očevu kuću. Tog dana u 9 sati korisnici iz zajednice Milosrdni Otac zajedno s fra Draganom, posjetili su fra Slavkov grob, donijeli cvijeće i upalili svijeću te se zajednički pomolili za pokoj njegove duše. Nešto poslije, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija, napravili su simboličan krug oko fra Slavkova kipa u Majčinu selu. I oni su molili i Bogu zahvaljivali za darove što ih je Gospodin razdijelio po fra Slavku.

U popodnevnim satima održan je sastanak svih namještenika s ravnateljem, a onda svi zajedno - namještenici, djeca i momci iz Zajednice - sjetili su se fra Slavka u kratkoj molitvi ispred njegova kipa nakon čega su se zadržali u zajedničkom druženju uz zakusku.
Navečer djeca iz Majčina sela predmolila su krunicu u župnoj crkvi, a ostali su se pridružili na večernjoj sv. Misi koja je i slavljena za pok. fra Slavka.
Read more...
 
Tko je policajac?
  Sample Image U utorak, 22. studenoga t.g., policajac Ivica Buntić predstavio je svoje zanimanje policajca polaznicima našeg vrtića. Djeca su policajcu iznijela svoje doživljaje iz prometa: na kojem sjedalu sjede u vozilu svojih roditelja, tko priča na mobitel dok vozi, kada se može preći cestu i na kojem mjestu... 

Policajac Ivica je djeci pokazao svu opremu potrebnu za njegov rad te čemu služi ta oprema. Zanimalo ih je zašto policajci nose pištolj, palicu, gdje je zatvor, imaju li policajci pse, boje li se i policajci ponekad? Razgovarajući s djecom Ivica policajac naveo ih je na razmišljanje o tome kako se oni sami mogu skrbiti o sebi i tako se zaštititi od raznih neprilika. Najvažnije što su djeca naučila je da ne otvaraju vrata strancima, da ne ulaze u vozila nepoznatih osoba, da ne diraju opasne stvari, ali ako im zatreba pomoć da pozovu nekoga starijega. Potom su djeca ispred vrtića razgledala policijsko vozilo te pljeskom i prigodnom pjesmom zahvalili policajcu Ivici 

Pjesma:                                                                    

Lijepo je policajac biti jer svi me slušaju,
Malo se ponekad pravim važan jer svi me gledaju.
La-la-la, la-la-la, policajac to sam ja, 
la-la-la, la-la-la, policajac to sam ja.
Read more...
 
Posjet groblju
U četvrtak, 3. studenoga t.g., polaznici našeg Vrtića sa svojim odgajateljima posjetili su groblje Kovačicu i na njemu fra Slavkov grob. Djeca su na njega položila cvijeće pa potom upalila svijeće, zatim su molila za fra Slavkov pokoj ali i za duše ostalih ukopanih u tom groblju kao i za svoje pokojne. I sve to u intermezzu velikog nevremena, koje nas je, po nečijem zagovoru, poštedjelo i dalo dovoljan znak.
 
 
Posjet Mlinu i Mogorjelu

Polaznici našeg vrtića, u utorak, 18. listopada 2016. t.g., sa svojim odgajateljima posjetili su Mlin u Strugama i Mogorjelo – spomenik kulture BiH. Osoblje Mlina djeci je predstavilo svoj rad i djelatnost te su djeca mogla vidjeti sve dionice postupka proizvodnje kruha i peciva: od mljevenja žita do pečenja proizvoda. Djeca su imala prigodu i sami mijesiti tijesto i kušati napraviti pokoji proizvod. Na kraju osoblje Milna počastilo je male goste svojim proizvodima.

Potom je uslijedio posjet Mogorjelu – spomeniku kulture. Djeca su uživala u šetnji i razgledanju ovog jedinstvenog arheološkog spomenika uz mnogobrojna pitanja svojim odgajateljicama. Sve skupa bilo je to prelijepo iskustvo koje je ostavilo duboki dojam i kod djece i kod odgajateljica.
 

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image

 
Priredba za Dane kruha
"Nezahvalnost je 'guba' od koje ne može izliječiti ni Isus"...aludirajući na prošlonedjeljnu prispodobu, ovako je u svom govoru, fra Dragan Ružić, ravnatelj opravdao ovogodišnju predstavu vrtićke djece za Dane kruha..."Potrebno je naime već od malena učiti djecu da budu zahvalni za darove koje imaju i primaju". U četvrtak, 13. listopada t.g., u velikoj dvorani Sv. Josipa, tradicionalno je održana priredba u sklopu dana zahvalnosti za darove zemlje i Neba, a priredili su ih polaznici vrtića Sv. Mala Terezija pod vodstvom svojih marnih odgojiteljica. Izmjenjivali su se tako niz pjesama s nizom recitacija, tihi glasić s jakom dječjom vikom, a sve u ozračju radosti i svetkovine. Uz rubove dvorane, na stolovima, bili su izloženi krušni uradci, razni kolači, pite, divne dekoracije. Roditelji su s oduševljenjem pratili nastup svoje djece, radujući se svakom njihovu pokretu, izrazi i migu. "Za sve plodove"...hvala ti, Gospodine!
 
 
U Majčinom selu održan susret domova iz BiH

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove godine upriličen je susret Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta koji je održan od 7. do 9. listopada bilo je Majčino selo. Susret je otvorio, nakon pozdravnog govora fra Dragana Ružića, ravnatelja i dobrodošlice u Čitlučku općinu, načelnika Ine Jerkovića, ministar Goran Opsenica, ministar ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Hercegovačko neretvanske županije, a nazočnima se obratio gospodin Miroslav Jurešić, pomoćnik ministra iz Federalnog ministarstva i socijalne politike. Na otvaranju su bili i Milan Mihaljević, pomoćnik ministra iz Hercegbosankse županije te inspektorica skrbi iz Mostara, gospođa Janja Milinković te savjetnica u ministarstvu, gospođa Jadranka Miloš, koja je ujedno član upravnog vijeća Majčina sela kao i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Nakon govora uslijedilo je predstavljanje domova, a predstavili su ih štićenici recitacijom, pjesmom ili pak kratkim igrokazom. Ministar Opsenica potom je dodijelio trima Domovima iz svoje županije prigodne darove. A nakon zajedničke večere započeo je koncert što ga je izvela glazbena škola Pavla Markovca iz Zagreba. Ujedno, za vrijeme koncerta, kojem su pribivali političari iz hrvatskog naroda te provincijal, fra Miljenko Šteko, proglašena je otvorenom proslava fra Didakovih dana.

U subotu, drugog dana susreta, održane su sportske igre, održana likovna radionica, dok je za odgojitelje priređeno predavanje što ga je održala profesorica iz Splita, Rajka Šore. U popodnevnim satima sudionici su posjetili Humački muzej kao i zbirku Majka. Nakon toga put je vodio do vodopada Kravice, a u 18 sati bio je susret s jednim rehabilitantom iz zajednice Milosrdni Otac. Uvečer istog dana štićenici su se zabavljali uz pjesmu i druženje u dvorani sv. Josipa.

U nedjelju jutro fra Dragan je pozdravio i zahvalio na dolasku svim sudionicima, podijelio diplome i spomenice na susret kao i prigodne darove. Sudionici su zahvalili na toplom gostoprimstvu i puni dojmova krenuli natrag svojim Domovima. 
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 9 - 16 of 355

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top