Although today South Africa
Skip to content

Home
POSJET VODITELJA MAJCINOM SELU
U programu dvadeset i drugog međunarodnog susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za međugorska događanja, koji se održavao od 2. do 6. ožujka 2015. u Međugorju, predzadnji dan susreta bio je planiran zajednički ručak i druženje u Majčinom selu svih sudionika seminara s organizatorima seminara, prevoditeljima i franjevcima na službi u župi. Više od četiristo gostiju, na početku ručka pozdravio je ravnatelj Majčinoga sela, fra Dragan Ružić, koji je u svom pozdravnom govoru između ostalog rekao: "Objedovati s nekim znači podijeliti s njim dio sebe, dio svoga napora i truda, dio svoga uspjeha i neuspjeha...Upravo ovaj ručak želi biti to...osim toga ovo je izraz zahvalnosti za vaša nastojanja i skrb pa i za ovo mjesto u kojem se nalazimo...". Gostima su podijeljeni i prigodni darovi izrađeni u našoj likovnoj radionici. Ukus jela bio je neupitan, ali ono što je oraspoložilo i obradovalo nazočne bile su gostoljubivost i susretljivost članova Majčinoga sela kao i osjećaj zajedništva koje se može osjetiti samo u 'selu' nad kojim bdije Majka!
 
KORIZMA U MAJCINOM SELU
Vrijeme Korizme je poput stanja u prirodi. Dok sve izvanjski miruje, klice života pripremaju se za klijanje, pupanje i cvjetanje, za novu fazu postojanja.

U Majčinom selu intenziviraju se pripreme oko organizacije RUČKA za sve sudionike 22. Seminara za voditelje koji će biti 5.03. u našoj dvorani sv. Josipa. I u Selu su posljednjih mjeseci harale viroze, pa je naša zdravstvena služba (s. Melanija Šakota) imala pune ruke posla oko zdravstvene zaštite malih bolesnika. Ponovno se u Vrtu s. Franje u 15.30 sati moli KRIŽNI PUT, svakog petka u Korizmi. Sudjeluju svi djelatnici, momci iz Zajednice i djeca. Intenzivan je i odlazak djece na radno-okupacionu terapiju u našu Likovnu radionicu. Zadnjih se tjedana radilo u glini, pa su napravljeni prekrasni novi modeli – križeva, broševa, medaljica…)

U Vrtiću „Sv. Mala Terezija“ već tradicionalno obavljen je obred PEPELJENJA djece (fra Dragan Ružić), a sada je cijeli vrtić kao i svake skupine ukrašen radovima s temama proljeća i korizme. U skupinama se pojačala molitva, tako da ujutro u krugu odgajatelji s djecom mole križni put, 7 Očenaša ili desetku krunice. Kreativni rad je skoncentriran na teme korizme: križ, kruna…, pa i pjesme koje se uče četvrtkom i petkom kada ujutro na satove pjevanja dolazi gosp. Vitomir Duganđić imaju korizmeni štih: „ISUSOVA KRUNA, SVA JE TRNJA PUNA, BIT ĆU DOBAR DA PROCVJETA, MJESTO TRNJA CVIJET DO CVIJETA.“

Iako brojčano malobrojni, momci iz Zajednice Milosrdni Otac zadnjih mjeseci su vrlo aktivni u kampanji za PREVENCIJU OVISNOSTI. Problem kockanja uzeo je doista velikoga maha u našem okruženju, te BiH prednjači po broju kockarnica, ali i broju patoloških kockara u Europi. Neslužbeni podaci pokazuju kako pola milijuna bh. građana vjeruje u brzu zaradu.

Posebno aktivan u održavanju tribina je Dr. VLADO MILAKOVIĆ, danas jedan od suvoditelja Zajednice MO, a nekad i sam štićenik iste.

Nabrojit ćemo samo nešto od odrađenog:
31. 01. - posjet FRAME iz POSUŠJA Zajednici u Međugorju, gdje su imali predavanje i svjedočanstvo o izlasku iz ovisnosti.
- Gostovanje u postaji Radio-Marija u Sarajevu, u emisiji o PREVENCIJI.
- Prije 2 tjedna: posjet FRAMI iz LJUBUŠKOG, predavanje: „Prevencija ovisnosti kod mladih“.
- 25. 02. - u Franjevačkoj crkvi u Mostaru, predavanje za studente i Framu: „Obraćenje i prevencija“.

Zajednica kao i njezini odgovorni pojedinci vrlo rado sudjeluje u borbi protiv suzbijanja ove gadne pošasti kocke, ali i svih drugih ovisnosti. S toga pozivamo sve škole ili druge organizacije koje rade s mladima da im se slobodno obrate za bilo kakvu obavijest ili edukaciju.
 
 
MASKARE U SELU…

 

Uhodali su se na sve strane:
bakice, mačkice, neki sumnjivi tipovi,
lopovi i Đejms Bondovi…

Namazanih lica, pokrivenih glava
S robom iz starih tavanskih ormara.

Po selu kruže, međusobno se ruže
I dobacuju zeku,
Skupljajući novčiće za čokoladicu neku!

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image

 
MASKARE, MASKARE ..
Šarenilo kostima, vesele pjesme i ples, radosni pogledi i nevine oči...
Ludilo fašnika protutnjalo je i u našem vrtiću... Najvažnije je da su se zadoručak jele krofne i da su se svi dobro zabavili!!!
 
 
REALIZIRANE RADIONICE ZA DJECU I RODITELJE
Odgajatelji su 10. 02. 2015 godine, realizirali radionice za djecu i roditelje vrtića. Kreativni rad je bio na opće zadovoljstvo: roditelja, djece i odgajatelja. Svi sudionici su sudjelovali u više tehnika rada, a za kraj našeg druženja smo se počastili kavom i kolačima. Pri sudjelovanju u radionici, roditelji su zaželjeli da još bude organizirano zajedničkih radionica. 
 
GRLICANJE
Običaj je na blagdan sv. Blaža blagoslivljati grla. Molitvu grličanja svake godine organiziramo i u našem vrtiću Sv. Male Terezije. Prije molitve, fra Dragan je upitao mališane da li znaju tko je sv. Blaž i što blagoslivljamo? Već odmah jedan malecki je odgovorio: „Mene boji gijo!“
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 73 - 80 of 355

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEM„MAJČINO SELO“ emisija „Biblija“ 2011.

ZAJEDNICA „MILOSRDNI OTAC“ emisija „Biblija“


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top