Although today South Africa
Skip to content

Home
Koncert
Sample Image U ponedjeljak, 13. travnja t.g., u dvorani sv. Ana, u Majčinom selu učenici Osnovne glazbene škole  Brotnjo održali su koncert. Bila je to ouverture pred njihovo natjecateljsko nastupanje i prigoda da se stekne koji gram više samopouzdanja i sigurnosti. Na početku izvođače i slušatelje pozdravio je ravnatelj, fra Dragan, a potom su uslijedile izvedbe na violini, gitari, flauti i glasoviru poznatih skladatelja: Riedinga, Jenkinsona, Kalinskoga, Bacha, itd. Na koncertu je nazočio, osim učitelja, i ravnatelj glazbene škole, gospod. Jure Sušac koji se na kraju koncerta obratio okupljenima i zahvalio Majčinom selu na ustupljenom prostoru. 
Read more...
 
Medjureligijski posjet
Sample Image U četvrtak, 9. travnja t.g., predstavnice Međureligijskoga vijeća iz BiH, posjetile su našu Ustanovu i donijele simbolični dar za potrebe naših štićenika. Primila ih je ljubazno Ana Soče, a potom ih je pozdravio i na ručak pozvao ravnatelj, fra Dragan. Inače naša Ustanova bila im je jedna od postaja na kojima ove žene čine dobro i tako pokazuju da jedino ono može prijeći granice pa i one naravne koje nastaju iz različite vjerske ili narodonosne pripadnosti.
 
CESTITKA ZA USKRS!
Sample Image „Ljubav je plodonosna. Djela koja se vrše s ljubavlju i koja nadahnjuje ljubav, jesu djela milosrđa. A opet ono što se čini milim srcem („milo srce“ je korijen od kojega je nastala riječ „milosrđe“), je zapravo plodonosna ljubav. Ljubav je najsigurnije oko kojim se primjećuje potreba drugoga i koje te pokreće na djelovanje. A pokrenuta ljubav dosjetljiva je ljubav.“ (fra Slavko Barbarić, ofm )

Sa željom da vas milosti ovih svetih dana pokrenu prema dosjetljivosti, želimo vam SRETAN USKRS!
 
Uskršnje radionice
Planirajući Majčino selo, Fra Slavko je imao u vidu aktivnosti i programe kojima je svrha bila upravo rad na fizičkom, manualnom i stimulativnom aspektu odgoja djece. U svrhu toga puno je pažnje polagao u rad Vrtića sv. Male Terezije, u rad likovne radionice i u aktivnosti Vrta sv. Franje.
Ove su korizme stoga Vrtić i likovna radionica bili vrlo aktivni u organiziranju USKRŠNJIH KRATIVNIH RADIONICA. Njihovom međusobnom suradnjom, u likovnoj radionici su odrađene kreativne uskršnje radionice za sve skupine vrtićke djece. Zajedno sa svojim odgajateljima djeca su izrađivala uskršnja jaja, izrezivala, bojala – kolažnom tehnikom malenim prstićima spajala i ljepila svoje kreacije koje će za Uskrs kao dar ponijeti kućama.
U samom Vrtiću, voditeljica vrtića s. Veronika Martinović zajedno sa svojim odgajateljima po drugi put ove pedagoške godine, organizirala je kreativne radionice roditelja i djece. I ovaj put to se pokazalo vrlo plodonosno, kako zbog zajedničkog stvaralačkog druženja djece sa svojim roditeljima i odgajateljima, tako i u terapeutskom pogledu manualnog, didaktičkog i korisnog izrađivanja uskršnjih ukrasa.
Pozitivne reakcije djece i roditelja pokazuju koliko je nekada potrebno da se toliko puno dobroga učini. A sve ovo potvrđuje i kako je naš fra Slavko doista dobro znao što je važno za sreću djeteta: puno ljubavi koja se pokazuje u konkretnom i kreativnom provođenju vremena s njim.
 
 
Humanitarna pomoc

BRATOVŠTINA SV. STJEPANA GORICA-SOVIĆI I FRAMA ŽUPE GORICA-SOVIĆI DOVEZLI HUMANITARNU POMOĆ ZA DJECU U MAJČINU SELU U MEĐUGORJU.

Sample Image Sample Image

I ove godine, u sklopu korizmene humanitarne akcije, članovi Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, u suradnji s Framom svoje župne zajednice, na svetkovinu Blagovijesti 2015. dovezli su pomoć za djecu u Majčinu selu u Međugorju. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima u prehrambenim proizvodima te odjeći i obući omogućili ovu akciju, kao i vjernim i vrijednim organizatorima iste. Nestrpljivo vas očekujemo i slijedeće korizme!

 
DUHOVNA OBNOVA ZA MAJCINO SELO
Sample Image U petak, 20. ožujka t.g., u popodnevnim satima održana je korizmena duhovna obnova za sve djelatnike Majčinoga sela. Obnovu je predvodio fra Josip Ikić, prof. iz Visokoga. Na početku susreta predvoditelja je predstavio i pozdravio, fra Dragan Ružić, ravnatelj. Nakon toga uslijedilo je prigodno predavanje, sv. Misa, kratko klanjanje a nakon toga uobičajena pobožnost križnoga puta. Bilo je to uistinu zgusnuto vrijeme, ali duhovno veoma snažno. Vrijeme potrebno kako bi se uskladio svakodnevni posao i život sa zahtjevima duha i nutarnjeg života. Isti dan održana je obnova za štićenike u Zajednici Milosrdni Otac,  a dan poslije u dvjema skupinama i zajedničkim euharistijskim slavljem obnavljala su se djeca Majčinoga sela.

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 65 - 72 of 355

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEM„MAJČINO SELO“ emisija „Biblija“ 2011.

ZAJEDNICA „MILOSRDNI OTAC“ emisija „Biblija“


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 1 guest online

Top