Although today South Africa
Skip to content

Home
DUHOVNA OBNOVA ZA ODGAJATELJE I DJELATNIKE U KATOLICKIM PREDSKOLSKIM USTANOVAMA

U organizaciji Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH, na duhovnu obnovu 27. lipnja 2015. godine u Ustanovu za odgoj i skrb „Majčino selo“, u Međugorju bile su pozvane odgojiteljice, kuharice, spremačice i svi djelatnici u katoličkim predškolskim ustanovama u BiH. Nakon zajedničkog okupljanja sudionika iz Mostara, Međugorja, Bijelog polja, Livna, Travnika i Sarajeva, međusobnog upoznavanja, pozdrava voditeljica Povjerenstva, s. Magdalene Marić, te riječi dobrodošlice s. Veronike Martinović, voditeljice vrtića u Majčinom selu, u dvarani fra Slavka Barbarića predavanje na temu: „Izazovi navještaja i vjere u suvremenom svijetu“ održao  nam je fra Mario Knezović, OFM.  Prije svega fra Mario nam je zaželio da uđemo u prostor svetoga, za kojim svi čeznemo, a da toga nismo ni svjesni, te se SUSRETNEMO S ISUSOM, JER ISUS JE BIO NAJBOLJI PEDAGOG. Javno je bio načelan, čak i oštar, a privatno sama ljubav i milosrđe. Svaku osobu znao je pogledati, saslušati, razgovarati osobno, cijeniti i vrednovati dostojanstvo osobe, koja mu je prišla i pomoći toj osobi. A sve je to mogao, jer bi osobu prije svega zavolio. Pedagoški odgoj nema plodova bez kvasca ljubavi.

Obogaćena duha s predavanja, svi smo se zajedno uputili na Podbrdo i od postaje do postaje zajednički molili krunicu, vratili se u crkvu sv. Jakova u Međugorju i tu imali mogućnost za Ispovijed, a nakon toga Euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinoga sela. U prigodnoj propovijedi istaknuo je da promatramo svoga Spasitelja očima vjere i ljubavi, te u svemu vršimo Njegovu svetu volju.

Obnovljena duha, ojačane u vjeri, vratile smo se u svoje zajednice zahvalne organizatorima, svima koji su nam omogućili ovo divno duhovno osvježenje i koji su pridonijeli da nam ova duhovna obnova bude plodana, kako bismo imali snage za daljnje služenje u svome poslanju.

s. Manda Pršlja, SMI

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image

 
HODOCASCE MOLITVENE ZAJEDNICE „MARANATHA“ iz Zagreba
Sample Image Karizmatska molitvena zajednica „Maranatha“ iz Zagreba, čiji je duhovnik fra Smiljan Dragan Kožul, od 19. – 21. lipnja 2015. organizirala je hodočašće za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje ovdje u Međugorje. Posebnost hodočašća, osim intenzivne molitve za zdravlje duše i tijela, je i to da su članovi molitvene zajednice, prikupljanjem donacija, svim sudionicima osigurali besplatan prijevoz i smještaj. Završni molitveni susret u nedjelju imali su u Majčinom selu!
 
 
4. MEDJUNARODNO HODOCASCE OSOBA S INVALIDITETOM
Sample Image Već četvrti put zaredom, „Majčino selo“, zajedno sa župnim uredom i udrugom „Susret“ iz Čitluka, bilo je organizator 4. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom. Kroz dane hodočašća, od 11. – 14. 06. u prostorima Sela, za sve osobe s poteškoćama,održavale su se glazbene, likovne, sportske i kreativne radionice, kao i molitva pobožnosti Križnog puta u Vrtu sv. Franje. Još jedan put Majčino selo je pokazalo kako se u njemu krije puno mogućnosti za odvijanje različitih molitvenih i edukativnih sadržaja.
 
 
IZLET
Sample Image Na svetkovinu Tijelova, 4. lipnja t.g., cijelo Majčino selo bilo je na izletu na Blidinju. Prva postaja bila je Masna luka, gdje je slavljenja sv. Misa koju je predvodio fra Dragan, uz koncelebraciju domaćina fra Petra. Potom su se svi uputili prema Kedžari, odnosno Divinom grobu. Tu je nastavljen izlet uz okrjepu, šetnju, odmor, igru i pjesmu. Na kraju svima okupljenima oko spomenika Divi Grabovčevoj, fra Dragan je istakao poruku njezinoga života i smrti. A potom uslijedila je molitva za žive i mrtve, na razne nakane. Ovakvi trenutci ostaju dugo u sjećanju te jačaju osjećaj pripadnosti, zajedništva i blizine. Najljepši komentar ovog izleta bilo je pitanje: kad će novi izlet!?
 
 
Priredba za Majcin dan
U utorak, 19. svibnja t.g., u dvorani Sv. Josipa, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija sa svojim odgajateljicama održala su priredbu u čast Majci Mariji kao i svim majkama. Na priredbu su došli njihovi roditelji, bake i djedovi, a sve je na početku pozdravila i dobrodošlicu izrekla voditeljica vrtića: č.s. Veronika Martinović. Nazočnima se obratio i ravnatelj Majčinoga sela, fra Dragan koji je između ostalog rekao kako posvećivati majci samo jedan dan u godini može se činiti kao nepravda, jer majka koja je voljena ima svaki dan mali praznik. Potom su djeca pjesmom i recitacijom iskazivali čast i poštovanje, zahvalnost i djetinji osjećaj privrženosti majci. Na trenutke, šaljivi stihovi, izazivali su kod publike najprije smijeh a potom odobravanje i snažan pljesak. Nota godine posvećene redovničkom životu provlačila se u kostimografiji malih glumaca: tako su neka djeca bila obučena u male redovničke oprave. Još jednom vrtić je pokazao kako se u njemu ozbiljno radi i pristupa odgoju predškolaraca. Onima koji ove školske godine završavaju svoje pohađanje vrtića dodijeljene su prigodne diplome s pojedinačnim i zajedničkim fotografijama.
 
 
Proslava Krizme i Pricesti u Majcinom selu
Protekli vikend bilo je veoma živo u Selu. Najprije u petak, 15. svibnja t.g., devetero naših maturanata proslavilo je završetak svoga srednjoškolskog školovanja. Dan poslije među krizmanicima koji su u međugorskoj crkvi primili sakrament Potvrde bilo je i naše troje djece. A u nedjelju, po prvi put, pod prilikama kruha i vina, trojica naših dječaka primili su Tijelo Kristovo. To su događaji koji su uistinu bitni za vjernički život, stoga cijelo Selo se radovalo s našim slavljenicima u zajedništvu s njihovim kumovima, rodbinom i prijateljima. Tako je naša "seoska obitelj" porasla i duhovno te se dodatno osnažila milošću Božjom.
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 57 - 64 of 355

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top