Although today South Africa
Skip to content

Home
HODOCASCE MOLITVENE ZAJEDNICE „MARANATHA“ iz Zagreba
Sample Image Karizmatska molitvena zajednica „Maranatha“ iz Zagreba, čiji je duhovnik fra Smiljan Dragan Kožul, od 19. – 21. lipnja 2015. organizirala je hodočašće za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje ovdje u Međugorje. Posebnost hodočašća, osim intenzivne molitve za zdravlje duše i tijela, je i to da su članovi molitvene zajednice, prikupljanjem donacija, svim sudionicima osigurali besplatan prijevoz i smještaj. Završni molitveni susret u nedjelju imali su u Majčinom selu!
 
 
4. MEDJUNARODNO HODOCASCE OSOBA S INVALIDITETOM
Sample Image Već četvrti put zaredom, „Majčino selo“, zajedno sa župnim uredom i udrugom „Susret“ iz Čitluka, bilo je organizator 4. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom. Kroz dane hodočašća, od 11. – 14. 06. u prostorima Sela, za sve osobe s poteškoćama,održavale su se glazbene, likovne, sportske i kreativne radionice, kao i molitva pobožnosti Križnog puta u Vrtu sv. Franje. Još jedan put Majčino selo je pokazalo kako se u njemu krije puno mogućnosti za odvijanje različitih molitvenih i edukativnih sadržaja.
 
 
IZLET
Sample Image Na svetkovinu Tijelova, 4. lipnja t.g., cijelo Majčino selo bilo je na izletu na Blidinju. Prva postaja bila je Masna luka, gdje je slavljenja sv. Misa koju je predvodio fra Dragan, uz koncelebraciju domaćina fra Petra. Potom su se svi uputili prema Kedžari, odnosno Divinom grobu. Tu je nastavljen izlet uz okrjepu, šetnju, odmor, igru i pjesmu. Na kraju svima okupljenima oko spomenika Divi Grabovčevoj, fra Dragan je istakao poruku njezinoga života i smrti. A potom uslijedila je molitva za žive i mrtve, na razne nakane. Ovakvi trenutci ostaju dugo u sjećanju te jačaju osjećaj pripadnosti, zajedništva i blizine. Najljepši komentar ovog izleta bilo je pitanje: kad će novi izlet!?
 
 
Priredba za Majcin dan
U utorak, 19. svibnja t.g., u dvorani Sv. Josipa, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija sa svojim odgajateljicama održala su priredbu u čast Majci Mariji kao i svim majkama. Na priredbu su došli njihovi roditelji, bake i djedovi, a sve je na početku pozdravila i dobrodošlicu izrekla voditeljica vrtića: č.s. Veronika Martinović. Nazočnima se obratio i ravnatelj Majčinoga sela, fra Dragan koji je između ostalog rekao kako posvećivati majci samo jedan dan u godini može se činiti kao nepravda, jer majka koja je voljena ima svaki dan mali praznik. Potom su djeca pjesmom i recitacijom iskazivali čast i poštovanje, zahvalnost i djetinji osjećaj privrženosti majci. Na trenutke, šaljivi stihovi, izazivali su kod publike najprije smijeh a potom odobravanje i snažan pljesak. Nota godine posvećene redovničkom životu provlačila se u kostimografiji malih glumaca: tako su neka djeca bila obučena u male redovničke oprave. Još jednom vrtić je pokazao kako se u njemu ozbiljno radi i pristupa odgoju predškolaraca. Onima koji ove školske godine završavaju svoje pohađanje vrtića dodijeljene su prigodne diplome s pojedinačnim i zajedničkim fotografijama.
 
 
Proslava Krizme i Pricesti u Majcinom selu
Protekli vikend bilo je veoma živo u Selu. Najprije u petak, 15. svibnja t.g., devetero naših maturanata proslavilo je završetak svoga srednjoškolskog školovanja. Dan poslije među krizmanicima koji su u međugorskoj crkvi primili sakrament Potvrde bilo je i naše troje djece. A u nedjelju, po prvi put, pod prilikama kruha i vina, trojica naših dječaka primili su Tijelo Kristovo. To su događaji koji su uistinu bitni za vjernički život, stoga cijelo Selo se radovalo s našim slavljenicima u zajedništvu s njihovim kumovima, rodbinom i prijateljima. Tako je naša "seoska obitelj" porasla i duhovno te se dodatno osnažila milošću Božjom.
 
 
Dobrotvorni koncert za Majcino selo
U nedjelju, 3. svibnja t.g., u župnoj dvorani Ivan Pavao II., održan je dobrotvorni koncert za Majčino selo. Moglo bi se reći ovaj koncert je već postao tradicija ukoliko već nekoliko posljednjih godina dobrotvorna udruga St. Joseph&The Helpers Charity neizostavno upriličuje glazbeni događaj na kojem se dobrovoljno prikupljaju darovi. Ista udruga obično za svaki koncert osigura nazočnost nekoga poznatog pjevača. Ovaj put bila je to Lousie Irvine, poznati sopran glas iz Irske. Uz ostale sudionike ona je oduševila svojim besprijekornom izvedbom više pjesama. sve nazočne pozdravio je i zaslužnima iskazao harnost u ime Majčinoga sela, ravnatelj, fra Dragan. Bila je to večer u kojoj se uistinu osjetila kršćanska uzajamnost i ljubav prema najpotrebnijima, ali povrh svega nazočni su kušali zajedništvo uokvireno u lijepu glazbu. Zahvaljujemo svima koji su u ovom događaju dali svoj doprinos.
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 57 - 64 of 354

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top