Although today South Africa
Skip to content

Home
POSTAR U VRTICU „SVETA MALA TEREZIJA“ MAJCINO SELO
U srijedu, 11. studenoga t.g., naš Vrtić posjetio je poštar Mijo. Došao je na motorkotaču u svojoj poštarskoj opravi, s torbom o ramenu. Djeci je jezgrovito objasnio sve o radu i pozivu poštara, a ona su ga pozdravila recitacijom „Poštar“. Mijo je djeci donio pismo od Svetog Nikole, a onda nakon što ga je pred njima pročitao zamolio ih je da mu odgovore i obećao odnijeti pisma Sv. Nikoli. Dječjoj radoznalosti i oduševljenju nije bilo kraja...Na kraju poštar je počastio djecu slasticama, a osoblje Vrtića, u znak gostoprimstva, Miji su pripravili vruću kavu.
 
 
POSJET MLINU U STRUGAMA I MOGORJELU

U utorak, 27. studenoga t.g., polaznici našeg Vrtića, sa svojim odgajateljima posjetili su mlin i pekaru u Strugama. U mlinu, mlinar je djeci pojasnio svoj rad kao i postupak u kojem žitarice postaju brašno, a onda od njih nastaju kruh i ostali krušni proizvodi. Dio tog procesa djeca su mogla vidjeti vlastitim očima.

Zatim su slično vidjeli u pekari. Pekari su predstavili djeci svoje zanimanje, a djeca su ih nagradila pjesmom. Osoblje mlina i pekare djecu su počastili, kiflama i sokovima, na čemu su im ovi iz srca zahvalili.

Na povratku iz Struga posjetili smo Mogorjelo koje je u neposrednoj blizini Čapljine. To je jedinstveni arheološki spomenik kulture koji se ubraja među najljepša zdanja kasne antičke arhitekture u cijeloj BiH. Pored predivnih zidina starog grada, djeca su imala priliku vidjeti i konje za jahanje. Bilo je to dovoljno da djeca ostanu oduševljena i zadovoljna u svom malom 'studijskom putovanju'.
 

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image
 

 
"Mala olimpijada"
Sample Image „Mala olimpijada“ predškolske djece  Hercegovačko-neretvanske županije održana je 17. 10. 2015 g. u Mostaru, na kojoj je sudjelovalo 160 djece iz 22 predškolske ustanove. Kao i uvijek sudjelovala su i naša djeca iz vrtića sa svojim odgajateljima, ali sada u novoj uniformi.
Djeca su se natjecala u više disciplina koje su prilagođene njihovom uzrastu: skakanje u vrećama, nošenje ping pong loptice u žlici, utrke, skok u dalj, igre spretnosti itd.
Natječući se uživali su, kao i dok su primali medalje, diplomu i pehar. Njihovoj sreći nije bilo kraja, pjevajući, puni dojmova vratili smo se svome Međugorju.
 
DANI KRUHA U MAJCINOM SELU
U dvorani Svetog Josipa, djeca našeg vrtića zajedno sa svojim odgajateljima, roditeljima i prijateljima, 15.10. 2015 g. zahvalili su Bogu za sve plodove zemlje – darove Božje dobrote.
Djeca obučena kao mali pekari, održali su prelijepu priredbu, u kojoj su pjevali, glumili, recitirali i bili voditelji priredbe. Uživali su u svome nastupu pred uzvanicima, koji su ih ohrabrivali gromkim pljeskom.
Poslije priredbe, uz radosno druženje za stolovima, nazočni su kušali peciva i kolače koje su pripremili roditelji i odgajatelji s djecom u vrtiću.
 
Koncert za Majcino selo
Sample Image Već je prešlo u tradiciju da dobrotvorna ustanova iz Londona Sv. Josip (St. Joseph & The Helpers Charity) u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Ovaj put bilo je to 5. listopada t.g., u Međugorju, u župnoj dvorani  Ivana Pavla II. Novina ovoga koncerta bila je u nastupu dječjeg zbora Majčina sela, a uz njega nastupili su još: Klapa Trebižat, Louise Irvine, David Parkes, Melinda Dumitrescu. Nazočne je pozdravio a nastupateljima kao i organizatorima zahvalio ravnatelj, fra Dragan. Radosnom ozračju doprinio je voditelj večeri, gospodin David i prevoditeljica Danijela Sušac. Više od dva sata nazočni su mogli uživati u različitim glazbenim izvedbama, a sve se odvijalo u ozračju radosti i iznimnog raspoloženja.
 
 
Jesenski darovi za Majcino selo
Nakon novčanog dara župe Klobuk, tek izvađenih krumpira iz Tihaljine i Kongore, u ponedjeljak i utorak 21. i 22. rujna t.g., dostigla nam je izdašna pomoć u hrani i drugim potrepštinama koju su prikupljali župljani župe u Posušju. Župljani su bili tako velikodušni da naš teretni kombi nije mogao dovesti sve jednoga dana pa se morao vraćati i u utorak. Uz veliku količinu, kad se malo pogledaju darovane namirnice i poslane stvari, vidi se da je u sve bila upletena ljubav, jer samo ona može biti onako maštovita. U ime svojih korisnika želimo zahvaliti spomenutim župama kao i njihovim župnicima i ostalim franjevcima koji nas se sjećaju, i to ne po privi put, te nam tako pomažu u zauzimanju u ovom "projektu za život".
 
Sample Image
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 49 - 56 of 354

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top