Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
Obnova kuće
Prošlo je više od 20 godina od izgradnje pojedinih kuća u Majčinom selu. Zub vremena učinio je svoje. Kuće žude za obnovom. Nakon pripremnih radova i planiranja u ponedjeljak, 30. studenoga t.g., radnici tvrtke MN-Trade započeli su radove na temeljitoj obnovi šeste kuće. Nadajmo se da će obnovljeni prostori dodatno povećati kvalitetu života naše djece.
 
Molitveni spomen na fra Slavka Barbarića
Sample Image U srijedu, 25. studenoga t.g., obilježili smo 15. obljetnicu rođenja za nebo našega osnivača, fra Slavka Barbarića. Najprije je ravnatelj imao susret s namještenicima na kojem im je zahvalio na zauzetosti, ali i ohrabrio ih de ne posustanu u svojim nastojanjima i zadaćama koje su im povjerene. Nakon toga pred fra Slavkovim kipom svi zajedno molili su za pokoj njegove duše kao i ostalih djelatnika Majčina sela. Uslijedilo je otvaranje izložbe dječjih radova. Ove godine novina je izložbeni prostor rukotvorina koje su nastale u našoj galeriji. Druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku.
 
Izlet odgojiteljica
Sample Image Već dugo pripremani izlet odgojiteljica iz kuća dogodio se u petak 20. studenoga t.g. Odluku za odlazak svakako je ubrzala vremenska prognoza po kojoj je to bio posljednji dan u nizu onih lijepih ove blage jeseni. Izlet je htio biti poticaj odgojiteljicama u njihovom zahtjevnom poslu, mala duhovna obnova i opušteni trenutak zajedništva. Stoga put je vodio najprije u Gospino svetište na Visovacu. Nakon riječi pozdrava domaćina fra Stojana Damjanovića i kratkog predstavljanja svetišta uslijedilo je misno slavlje. Iako je to bio dan 'izlaska i zaborava' odgojiteljice nisu mogle u misnoj molitvi zaobići svoje štićenike kao ni ostale nakane vezane za život u Majčinom selu. Podnevna okrjepa bila je jednostavna ali posve zadovoljavajuća. Put je nakon toga vodio do Knina, točnije do kninske tvrđave a onda i do novoizgrađene crkve u samom gradu. Kratkoća dana učinila je da je noć iznenada došla. Trebalo je misliti na povratak. Uz 'slatku' stanku u Sinju, molitvu krunice i povratak se učinio kratak u ovom lijepom, dugom, danu.
 
Posjet groblju

Djeca iz našeg Vrtića zajedno sa svojim odgajateljima posjetili su groblje Kovačica u utorak, 3. studenoga t.g., na dan kada posebno molimo za sve mrtve Franjevačkog reda. Upalili su svijeću pokraj franjevačke grobnice s posebnim sjećanjem i molitvom  za pok. fra Slavka Barbarića, zahvalni za sve što je za nas učinio. Nakon toga otpjevali su pjesmu: „ Vjernim mrtvim Bože sveti, mir i pokoj vječni daj, svjetlost vječna nek' im svijetli privedi ih sve u raj.“

I kod djece smrt i groblje izazivaju upitnike, što su odgojitelji osjetili u njihovim radoznalim pitanjima i zanimljivim osvrtima.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

 
POŠTAR U VRTIĆU „SVETA MALA TEREZIJA“ MAJČINO SELO
U srijedu, 11. studenoga t.g., naš Vrtić posjetio je poštar Mijo. Došao je na motorkotaču u svojoj poštarskoj opravi, s torbom o ramenu. Djeci je jezgrovito objasnio sve o radu i pozivu poštara, a ona su ga pozdravila recitacijom „Poštar“. Mijo je djeci donio pismo od Svetog Nikole, a onda nakon što ga je pred njima pročitao zamolio ih je da mu odgovore i obećao odnijeti pisma Sv. Nikoli. Dječjoj radoznalosti i oduševljenju nije bilo kraja...Na kraju poštar je počastio djecu slasticama, a osoblje Vrtića, u znak gostoprimstva, Miji su pripravili vruću kavu.
 
 
POSJET MLINU U STRUGAMA I MOGORJELU

U utorak, 27. studenoga t.g., polaznici našeg Vrtića, sa svojim odgajateljima posjetili su mlin i pekaru u Strugama. U mlinu, mlinar je djeci pojasnio svoj rad kao i postupak u kojem žitarice postaju brašno, a onda od njih nastaju kruh i ostali krušni proizvodi. Dio tog procesa djeca su mogla vidjeti vlastitim očima.

Zatim su slično vidjeli u pekari. Pekari su predstavili djeci svoje zanimanje, a djeca su ih nagradila pjesmom. Osoblje mlina i pekare djecu su počastili, kiflama i sokovima, na čemu su im ovi iz srca zahvalili.

Na povratku iz Struga posjetili smo Mogorjelo koje je u neposrednoj blizini Čapljine. To je jedinstveni arheološki spomenik kulture koji se ubraja među najljepša zdanja kasne antičke arhitekture u cijeloj BiH. Pored predivnih zidina starog grada, djeca su imala priliku vidjeti i konje za jahanje. Bilo je to dovoljno da djeca ostanu oduševljena i zadovoljna u svom malom 'studijskom putovanju'.
 

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image
 

 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top