Although today South Africa
Skip to content

Home
Dan vrtića "Sv. Mala Terezija"
Budući da je ove godine dan vrtića padao na subotu, proslava je anticipirana u petak 30. rujna t.g. Toga dana u 10 sati u kapelici slavljena je sv. Misa za vrtićku djecu, njihove roditelje kao i njihove odgojiteljice. Fra Dragan je u propovijedi istaknuo primjer Svetičine ljubavi spram Boga, koja je nadilazila svaku stvar i svaku osobu. Samo ako je ta ljubav najveća i ostale ljubavi mogu biti 'velike'. Pjevanje na Misi vodio je gosp. Vito Dugandžić uz pomoć s. Veronike.
 
 
Posjet franjevaca postdiplomaca iz Rima
Sample Image U ponedjeljak, 29. rujna t.g., franjevci postdiplomci s Papinskog sveučilišta Antonianum u Rimu, posjetili su Majčino selo. Dočekao ih je ravnatelj, fra Dragan, te im ispričao o nastanku Sela kao i o sadašnjem stanju. Proveo ih je i kroz Zajednicu Milosrdni Otac, te im na kraju pokazao jednu kuću u kojoj žive štićenici. Posjetitelji su ostali zadivljeni viđenim i uz bratski pozdrav i izraz zahvalnosti uputili su se prema Bosni, gdje su trebali imati duhovne vježbe.
 
Kolinda Grabar Kitarović u posjetu Majčinu selu
Sample Image U četvrtak, 10. kolovoza t.g., Majčino selo posjetila je predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Dočekao ju je ravnatelj, fra Dragan, nakon čega joj je iznio ukratko povijest Sela te predstavio njegovo poslanje i djelovanje. Predsjednica se rado fotografirala s djecom iz Sela, te na polasku zahvalila na daru koji joj je tom prigodom uručen.


 
Ljeto u Majčinu selu
 I ovo će ljeto otići puno uspomena....

I ove smo godine toliko puta nadvladali vrućinu i „prevarili“ sparinu svojim radom, smijehom, igrom ...

Možda nismo naučili sve države, glavne gradove, planine, rijeke, ali smo za potrebe igre „Gradova i sela“, i pobjede u istoj, sigurno naučili bar po jedno sa svakim početnim slovom.

Svoju smo Hrvatsku bolje upoznali u igri „Volim Hrvatsku“, kao i u igri „Ploviti Jadranom“ njene otoke, Nacionalne parkove, Parkove prirode, zaštićene životinje, i dr.

Čitali smo iz enciklopedije o ljudima koji  su mijenjali svijet i spoznali da svoje sposobnosti možemo iskoristiti na dobro i zlo.

Ostajali bismo sa svojim mislima uz sliku koju smo izabrali i opuštajući  instrumental, a onda bi dijelili svoja bolna i lijepa iskustva, kao i svoja nadanja i strahove.

Često smo provodili dan birajući sami štivo za čitanje. Kad smo poslije dijelili iskustva vidjeli bismo da su neki  bili u podmorju, neki u svemiru, neki s opasnim egzotičnim životinjama, neki pak u posebnim prirodnim ljepotama...

Krumpir-tiskom i mozaikom (od kolaža) bismo se smirivali, ali nismo gubili natjecateljski duh!

Ovo smo ljeto dva puta bili i na izletu. Prvo smo bili na Božjaku gdje smo se nauživali i osvježili u našoj hercegovačkoj ljepotici, Trebižatu. 

A onda smo bili hodočasnici Gospi Snježnoj na Barzonji gdje smo se sudjelujući na sv. Misi  pomolili za sve svoje potrebe i za cijeli svijet, a jednako tako od srca zahvalili najprije za dar Majčina sela a onda i za sve dobrobiti koje iz dana u dan uživamo a zapravo ih nismo ni svjesni. Ostatak dana proveli smo na Kedžari  u igri i druženju.

Bogu hvala za svaki dan kao i za milost da opet živimo i radimo zajedno

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image
Read more...
 
Talijanski katolički portal o Majčinu selu i Zajednici Milosrdni Otac
 Poznati talijanski katolički portal La Nuova Bussola Quotidiana objavio je članak - reportažu o Majčinu selu i Zajednici Milosrdni Otac, donoseći, unutar jednog šireg okvira u kojem su predstavljeni kao i njihov osnivač, fra Slavko, svjedočanstvo dvojice korisnika: Gorana i Miroslava. Cijeli tekst se meže pročitati na talijanskom na poveznici:

http://www.lanuovabq.it/it/articoli-cosi-con-la-preghiera-abbiamo-vinto-la-droga-16974.htm

Read more...
 
Posjet mladih franjevaca
 U petak, 5. kolovoza t.g., posjetili su nas mladi hrvatski franjevci koji se pripremaju za svoje svečane zavjete. Najprije su posjetili Zajednicu Milosrdni Otac, gdje ih je pozdravio i ukratko im predstavio život i djelovanje Majčina sela i Zajednice. Nakon toga čuli su zanimljivo svjedočanstvo jednoga ovisnika u programu, koji je opisao svoj put od 'smrti' do 'uskrsnuća' a koji mu otvara lijepu perspektivu za novi početak. Potom su obišli prostore Zajednice i uz ravnateljevo objašnjenje prošli Majčinim selom do mjesta gdje je uslijedila okrjepa i druženje.  Na kraju njihov meštar, fra Svetozar, zahvalio je na gostoprimstvu kao i na zauzimanju oko dobra. Uslijedilo je fotografiranje za spomen.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 17 - 24 of 355

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 1 guest online

Top