Although today South Africa
Skip to content

KORIZMA U MAJCINOM SELU PDF Print E-mail

Vrijeme Korizme je poput stanja u prirodi. Dok sve izvanjski miruje, klice života pripremaju se za klijanje, pupanje i cvjetanje, za novu fazu postojanja.

U Majčinom selu intenziviraju se pripreme oko organizacije RUČKA za sve sudionike 22. Seminara za voditelje koji će biti 5.03. u našoj dvorani sv. Josipa. I u Selu su posljednjih mjeseci harale viroze, pa je naša zdravstvena služba (s. Melanija Šakota) imala pune ruke posla oko zdravstvene zaštite malih bolesnika. Ponovno se u Vrtu s. Franje u 15.30 sati moli KRIŽNI PUT, svakog petka u Korizmi. Sudjeluju svi djelatnici, momci iz Zajednice i djeca. Intenzivan je i odlazak djece na radno-okupacionu terapiju u našu Likovnu radionicu. Zadnjih se tjedana radilo u glini, pa su napravljeni prekrasni novi modeli – križeva, broševa, medaljica…)

U Vrtiću „Sv. Mala Terezija“ već tradicionalno obavljen je obred PEPELJENJA djece (fra Dragan Ružić), a sada je cijeli vrtić kao i svake skupine ukrašen radovima s temama proljeća i korizme. U skupinama se pojačala molitva, tako da ujutro u krugu odgajatelji s djecom mole križni put, 7 Očenaša ili desetku krunice. Kreativni rad je skoncentriran na teme korizme: križ, kruna…, pa i pjesme koje se uče četvrtkom i petkom kada ujutro na satove pjevanja dolazi gosp. Vitomir Duganđić imaju korizmeni štih: „ISUSOVA KRUNA, SVA JE TRNJA PUNA, BIT ĆU DOBAR DA PROCVJETA, MJESTO TRNJA CVIJET DO CVIJETA.“

Iako brojčano malobrojni, momci iz Zajednice Milosrdni Otac zadnjih mjeseci su vrlo aktivni u kampanji za PREVENCIJU OVISNOSTI. Problem kockanja uzeo je doista velikoga maha u našem okruženju, te BiH prednjači po broju kockarnica, ali i broju patoloških kockara u Europi. Neslužbeni podaci pokazuju kako pola milijuna bh. građana vjeruje u brzu zaradu.

Posebno aktivan u održavanju tribina je Dr. VLADO MILAKOVIĆ, danas jedan od suvoditelja Zajednice MO, a nekad i sam štićenik iste.

Nabrojit ćemo samo nešto od odrađenog:
31. 01. - posjet FRAME iz POSUŠJA Zajednici u Međugorju, gdje su imali predavanje i svjedočanstvo o izlasku iz ovisnosti.
- Gostovanje u postaji Radio-Marija u Sarajevu, u emisiji o PREVENCIJI.
- Prije 2 tjedna: posjet FRAMI iz LJUBUŠKOG, predavanje: „Prevencija ovisnosti kod mladih“.
- 25. 02. - u Franjevačkoj crkvi u Mostaru, predavanje za studente i Framu: „Obraćenje i prevencija“.

Zajednica kao i njezini odgovorni pojedinci vrlo rado sudjeluje u borbi protiv suzbijanja ove gadne pošasti kocke, ali i svih drugih ovisnosti. S toga pozivamo sve škole ili druge organizacije koje rade s mladima da im se slobodno obrate za bilo kakvu obavijest ili edukaciju.
 
 
< Prev   Next >
  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top