Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
Sv. Nikola 2014
Svetac kome se djeca posebno raduju, i eljno ga ičekuju je Sveti Nikola, koji je danas doao naoj djeci u vrtić Sveta Mala Terezija Majčino selo.
Pjevajući djeca su ga čekala u hodniku vrtića, i kad se pojavio iz potkrovlja vrtića, dječjoj radosti nije bilo kraja. Svi su ga vidjeli, i jedno drugom pokazivali da stie njihov dragi Sveti Nikola. Svetac ih je pozdravio, pričao im kako je u raju, da ih je pozdravio fra Slavko Barbarić, Sveta Mala Terezija, molio je s djecom, pjevao im, a djeca su njega pozdravila prigodnom recitacijom, i pjesmama.
Nakon radosnog susreta sa svecem, presretni su poli sa svojim odgajateljima u svoje skupine, a Sveti Nikola je iao od skupine do skupine, svakome djetetu darovao dar, i s njim se fotografirao. Darove djeci cijele Ustanove Majčino selo za ovaj dan nam je donirao NAMEX. Hvala im, i bit će u naim molitvama.
Odgajatelji su djecu pripremali za dolazak Svetog nikole, novim saznanjima, radovima, i učenjem pjesama Svetom Nikoli.
 
OBILJEAVANJE FRA SLAVKOVA ROĐENJA U NEBO
U Majčinom selu, 14. godinjicu fra Slavkovog rođenja u nebo, obiljeili smo u utorak 25. studenoga 2014. Susret je započeo u 14.30 zajedničkim radnim sastankom svih djelatnika s ravnateljem, fra Draganom Ruićem. Nakon toga, svi smo se zajedno s djecom iz Sela uputili pred fra Slavkov kip gdje smo pomolili za pokoj njegove due, a zatim je svečano otvorena već tradicionalna 14. izloba umjetničkih radova djece tićenika. Susret je zavrio zajedničkim druenjem i zakuskom.
 
 
14. GODINJICA FRA SLAVKOVE SMRTI 24. studenog 2014.
Sample Image Sjećajući se fra Slavkova lika i djela, podsjetimo se i to je običavao govoriti. Odgovarajući onima koji su se osjećali umornima, fra Slavko je rekao: Odmorite se koliko vam je potrebno, a potom ne gubite ni sekundu na beznačajne stvari, iskoristite svaku sekundu za neto.
 
ULICA PREMA MAJČINOME SELU DOBILA IME

U sklopu projekta označavanja ulica i trgova koje je u MZ Bijakovići i Međugorje započelo 22. rujna 2014., i na ulazna vrata Majčinoga sela u subotu, dana 15. studenoga 2014. postavljena je ploča s nazivom ulice i pripadajućim brojem. Kućni brojevi kao i ploče s nazivima ulica i trgova obiljeeni su GPS uređajem i uneseni u softver adresnog popisa.

Adresa Majčinoga sela od sada je: Ulica kralja Tomislava, br. 71.

Adresa Vrta sv. Franje je: Ulica kralja Tomislava, br. 67.

Adresa caritasa Međugorje - Mir je: Ulica kralja Tomislava, br. 69.

Adresa Zajednice Milosrdni Otac je: Ulica kralja Tomislava, br. 100a.

Sample Image Sample Image Sample Image

 
Posjet mlinu u Strugama

Predkolci naeg vrtića Sveta Mala Terezija Majčino selo Međugorje, sa svojim odgajateljima i sestrom Veronikom - voditeljem vrtića, posjetili su mlin u Strugama. Ljubazni domaćini radosno su nas primili u mlinu i s ljubavlju djeci pojasnili ta, i kako oni to rade. Djeca su imala priliku vidjeti kako to voda koja brzo teče okreće mlin u koji mlinar stavlja itarice, a nakon čega iz mlina izlazi brano. Vidjeli su vreće i vagu za brano, gdje se isto vaga i alje u trgovine.

Naravno da su s oduevljenjem stala na vagu da vide koliko oni tee - ali njih po desetak.
Kad su vidjeli tijesto, zaeljeli su ga uzeti i praviti kifle, ali to su oni radili u skupini sa svojim odgajateljima u pripremanju za dane kruha koje smo proslavili 07. listopada u dvorani Majčinog sela, svečanom priredbom i prodajom peciva, kolača i svih plodova zemlje.
Djeca su se jako obradovala kad su vidjeli kako teče proces proizvodnje makarona te pakiranja za prodaju u trgovinama.
Radnicima i cijelom osoblju, radosno su zahvaljivala prigodnim pjesmama. Osoblje mlina nas je počastilo svojim specijalitetima raznim pecivima i sokovima.
Poslije mlina posjetili su eljeznički kolodvor, a to je djeci bilo uistinu doivljaj. Odgajatelji su ih sve jedno po jedno podigli u vlak, a vlakovođa im je pojasnio kako vozi vlak. U eljezničkoj postaji su na alteru kupovali karte gdje je tko elio putovati (ko fole kako to djeca kau).
Potom ih je pozdravio ef kolodvora te ih je upuznao s ovim zanimanjem, a zatim su radosni poli u svoj vrtić. Dok su se vozili djeca su cijelo vrijeme pjevala, a vozač se divio lijepom pjevanju djece, koja uistinu u bogatom repertoaru pjesama vrtića uivaju.
Nakon povratka u vrtić ivo su prepričavali ta su vidjeli i kako im je bilo lijepo.


Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

 
Robert i Anica Kovač posjetili Majčino selo
U subotu, 1. studenoga t.g., Majčino selo posjetili su Robert i Anica Kovač s obitelji i sa svojim prijateljima iz Zagreba. Tom prilikom upriličen je susret s djecom iz Sela. Djeca su nakon kratkoga upoznavanja imala mogućnost postaviti pitanja ovim dvoma javnim osobama koji teret svoje popularnosti ele ivjeti u duhu vjere koju javno ispovijedaju i svjedoče. Nakon toga ravnatelj Majčinoga sela proveo ih je kroz Selo, ukratko ocrtavi njegovu povijest i svrhu, kao i njegov sadanji trenutak. Gosti su zauzeti i karitativno u to se Selo već u prolosti moglo uvjeriti. Na kraju djeca su posjetiteljima poeljela uspjeh u ivotu, a Robertu da hrvatska nogometna vrsta to s većom razlikom pobijedi u nadolazećim utakmicama.
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedea » Kraj »»

Stranice 81 - 88 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top