Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
Sv. Nikola 2014
Svetac kome se djeca posebno raduju, i željno ga iščekuju je Sveti Nikola, koji je danas došao našoj djeci u vrtić ¸¸Sveta Mala Terezija“ – Majčino selo.
Pjevajući djeca su ga čekala u hodniku vrtića, i kad se pojavio iz potkrovlja vrtića, dječjoj radosti nije bilo kraja. Svi su ga vidjeli, i jedno drugom pokazivali da stiže njihov dragi Sveti Nikola. Svetac ih je pozdravio, pričao im kako je u raju, da ih je pozdravio fra Slavko Barbarić, Sveta Mala Terezija, molio je s djecom, pjevao im, a djeca su njega pozdravila prigodnom recitacijom, i pjesmama.
Nakon radosnog susreta sa svecem, presretni su pošli sa svojim odgajateljima u svoje skupine, a Sveti Nikola je išao od skupine do skupine, svakome djetetu darovao dar, i s njim se fotografirao. Darove djeci cijele Ustanove ¸¸Majčino selo“ za ovaj dan nam je donirao NAMEX. Hvala im, i bit će u našim molitvama.
Odgajatelji su djecu pripremali za dolazak Svetog nikole, novim saznanjima, radovima, i učenjem pjesama Svetom Nikoli.
 
OBILJEŽAVANJE FRA SLAVKOVA ROĐENJA U NEBO
U Majčinom selu, 14. godišnjicu fra Slavkovog rođenja u nebo, obilježili smo u utorak 25. studenoga 2014. Susret je započeo u 14.30 zajedničkim radnim sastankom svih djelatnika s ravnateljem, fra Draganom Ružićem. Nakon toga, svi smo se zajedno s djecom iz Sela uputili pred fra Slavkov kip gdje smo pomolili za pokoj njegove duše, a zatim je svečano otvorena već tradicionalna 14. izložba umjetničkih radova djece štićenika. Susret je završio zajedničkim druženjem i zakuskom.
 
 
14. GODIŠNJICA FRA SLAVKOVE SMRTI 24. studenog 2014.
Sample Image Sjećajući se fra Slavkova lika i djela, podsjetimo se i što je običavao govoriti. Odgovarajući onima koji su se osjećali umornima, fra Slavko je rekao: „Odmorite se koliko vam je potrebno, a potom ne gubite ni sekundu na beznačajne stvari, iskoristite svaku sekundu za nešto.“
 
ULICA PREMA MAJČINOME SELU DOBILA IME

U sklopu projekta označavanja ulica i trgova koje je u MZ Bijakovići i Međugorje započelo 22. rujna 2014., i na ulazna vrata Majčinoga sela u subotu, dana 15. studenoga 2014. postavljena je ploča s nazivom ulice i pripadajućim brojem. Kućni brojevi kao i ploče s nazivima ulica i trgova obilježeni su GPS uređajem i uneseni u softver adresnog popisa.

Adresa Majčinoga sela od sada je: Ulica kralja Tomislava, br. 71.

Adresa „Vrta sv. Franje“ je: Ulica kralja Tomislava, br. 67.

Adresa caritasa „Međugorje - Mir“ je: Ulica kralja Tomislava, br. 69.

Adresa Zajednice „Milosrdni Otac“ je: Ulica kralja Tomislava, br. 100a.

Sample Image Sample Image Sample Image

 
Posjet mlinu u Strugama

Predškolci našeg vrtića ¸¸Sveta Mala Terezija“ Majčino selo – Međugorje, sa svojim odgajateljima i sestrom Veronikom - voditeljem vrtića, posjetili su mlin u Strugama. Ljubazni domaćini radosno su nas primili u mlinu i s ljubavlju djeci pojasnili šta, i kako oni to rade. Djeca su imala priliku vidjeti kako to voda koja brzo teče okreće mlin u koji mlinar stavlja žitarice, a nakon čega iz mlina izlazi brašno. Vidjeli su vreće i vagu za brašno, gdje se isto vaga i šalje u trgovine.

Naravno da su s oduševljenjem stala na vagu da vide koliko oni teže - ali njih po desetak.
Kad su vidjeli tijesto, zaželjeli su ga uzeti i praviti kifle, ali to su oni radili u skupini sa svojim odgajateljima u pripremanju za dane kruha koje smo proslavili 07. listopada u dvorani Majčinog sela, svečanom priredbom i prodajom peciva, kolača i svih plodova zemlje.
Djeca su se jako obradovala kad su vidjeli kako teče proces proizvodnje makarona te pakiranja za prodaju u trgovinama.
Radnicima i cijelom osoblju, radosno su zahvaljivala prigodnim pjesmama. Osoblje mlina nas je počastilo svojim specijalitetima – raznim pecivima i sokovima.
Poslije mlina posjetili su željeznički kolodvor, a to je djeci bilo uistinu doživljaj. Odgajatelji su ih sve jedno po jedno podigli u vlak, a vlakovođa im je pojasnio kako vozi vlak. U željezničkoj postaji su na šalteru kupovali karte gdje je tko želio putovati (ko fole – kako to djeca kažu).
Potom ih je pozdravio šef kolodvora te ih je upuznao s ovim zanimanjem, a zatim su radosni pošli u svoj vrtić. Dok su se vozili djeca su cijelo vrijeme pjevala, a vozač se divio lijepom pjevanju djece, koja uistinu u bogatom repertoaru pjesama vrtića uživaju.
Nakon povratka u vrtić živo su prepričavali šta su vidjeli i kako im je bilo lijepo.


Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

 
Robert i Anica Kovač posjetili Majčino selo
U subotu, 1. studenoga t.g., Majčino selo posjetili su Robert i Anica Kovač s obitelji i sa svojim prijateljima iz Zagreba. Tom prilikom upriličen je susret s djecom iz Sela. Djeca su nakon kratkoga upoznavanja imala mogućnost postaviti pitanja ovim dvoma javnim osobama koji teret svoje popularnosti žele živjeti u duhu vjere koju javno ispovijedaju i svjedoče. Nakon toga ravnatelj Majčinoga sela proveo ih je kroz Selo, ukratko ocrtavši njegovu povijest i svrhu, kao i njegov sadašnji trenutak. Gosti su zauzeti i karitativno u što se Selo već u prošlosti moglo uvjeriti. Na kraju djeca su posjetiteljima poželjela uspjeh u životu, a Robertu da hrvatska nogometna vrsta što s većom razlikom pobijedi u nadolazećim utakmicama.
 
«« Poetak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedea » Kraj »»

Stranice 81 - 88 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEM„MAJČINO SELO“ emisija „Biblija“ 2011.

ZAJEDNICA „MILOSRDNI OTAC“ emisija „Biblija“


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top