Although today South Africa
Skip to content

Home
Priredba za Dane kruha
"Nezahvalnost je 'guba' od koje ne može izliječiti ni Isus"...aludirajući na prošlonedjeljnu prispodobu, ovako je u svom govoru, fra Dragan Ružić, ravnatelj opravdao ovogodišnju predstavu vrtićke djece za Dane kruha..."Potrebno je naime već od malena učiti djecu da budu zahvalni za darove koje imaju i primaju". U četvrtak, 13. listopada t.g., u velikoj dvorani Sv. Josipa, tradicionalno je održana priredba u sklopu dana zahvalnosti za darove zemlje i Neba, a priredili su ih polaznici vrtića Sv. Mala Terezija pod vodstvom svojih marnih odgojiteljica. Izmjenjivali su se tako niz pjesama s nizom recitacija, tihi glasić s jakom dječjom vikom, a sve u ozračju radosti i svetkovine. Uz rubove dvorane, na stolovima, bili su izloženi krušni uradci, razni kolači, pite, divne dekoracije. Roditelji su s oduševljenjem pratili nastup svoje djece, radujući se svakom njihovu pokretu, izrazi i migu. "Za sve plodove"...hvala ti, Gospodine!
 
 
U Majčinom selu održan susret domova iz BiH

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove godine upriličen je susret Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta koji je održan od 7. do 9. listopada bilo je Majčino selo. Susret je otvorio, nakon pozdravnog govora fra Dragana Ružića, ravnatelja i dobrodošlice u Čitlučku općinu, načelnika Ine Jerkovića, ministar Goran Opsenica, ministar ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Hercegovačko neretvanske županije, a nazočnima se obratio gospodin Miroslav Jurešić, pomoćnik ministra iz Federalnog ministarstva i socijalne politike. Na otvaranju su bili i Milan Mihaljević, pomoćnik ministra iz Hercegbosankse županije te inspektorica skrbi iz Mostara, gospođa Janja Milinković te savjetnica u ministarstvu, gospođa Jadranka Miloš, koja je ujedno član upravnog vijeća Majčina sela kao i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Nakon govora uslijedilo je predstavljanje domova, a predstavili su ih štićenici recitacijom, pjesmom ili pak kratkim igrokazom. Ministar Opsenica potom je dodijelio trima Domovima iz svoje županije prigodne darove. A nakon zajedničke večere započeo je koncert što ga je izvela glazbena škola Pavla Markovca iz Zagreba. Ujedno, za vrijeme koncerta, kojem su pribivali političari iz hrvatskog naroda te provincijal, fra Miljenko Šteko, proglašena je otvorenom proslava fra Didakovih dana.

U subotu, drugog dana susreta, održane su sportske igre, održana likovna radionica, dok je za odgojitelje priređeno predavanje što ga je održala profesorica iz Splita, Rajka Šore. U popodnevnim satima sudionici su posjetili Humački muzej kao i zbirku Majka. Nakon toga put je vodio do vodopada Kravice, a u 18 sati bio je susret s jednim rehabilitantom iz zajednice Milosrdni Otac. Uvečer istog dana štićenici su se zabavljali uz pjesmu i druženje u dvorani sv. Josipa.

U nedjelju jutro fra Dragan je pozdravio i zahvalio na dolasku svim sudionicima, podijelio diplome i spomenice na susret kao i prigodne darove. Sudionici su zahvalili na toplom gostoprimstvu i puni dojmova krenuli natrag svojim Domovima. 
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image
 

 
Klub navijača Celtica u Majčinom selu
U srijedu, 5. listopada t.g., u posjetu Majčinu selu bili su članovi navijačkoga kluba Celtic iz Škotske. I ovaj put kao i prethodnih godina donijeli su sportsku opremu za štićenike Sela i Zajednice Milosrdni Otac. Iz govora jednog od članova doznali smo da je njima čast ovo prijateljstvo te da barem na ovakav način mogu iskazati svoju ljubav i velikodušnost. Oprema su podijelili kako bi djeca mislila prvenstveno na Boga koji je izvor svakoga dara, a onda i na nogometni klub Celtic. Na kraju načinjena je zajednička fotografija.
 
 
Koncert za Majčino selo
Već tradicionalno, početkom listopada održava se dobrotvorni koncert za Majčino selo. Tako je bilo i ove godine. U ponedjeljak, 3. listopada, u župnoj dvorani Ivana Pavla II., održan je koncert na kojem su nastupili već poznati ali i novi izvođači. Na početku nazočne je pozdravio ravnatelj Majčina sela te zahvalio svima koji su te večeri bili 'samaritanci', kao i izvođačima i onima koji su doprinijeli u organizaciji koncerta. Osvježenje večeri bio je nastup mladih časnih sestara pod ravnanjem s. Anđele Pervan.
 
 
Dan vrtića "Sv. Mala Terezija"
Budući da je ove godine dan vrtića padao na subotu, proslava je anticipirana u petak 30. rujna t.g. Toga dana u 10 sati u kapelici slavljena je sv. Misa za vrtićku djecu, njihove roditelje kao i njihove odgojiteljice. Fra Dragan je u propovijedi istaknuo primjer Svetičine ljubavi spram Boga, koja je nadilazila svaku stvar i svaku osobu. Samo ako je ta ljubav najveća i ostale ljubavi mogu biti 'velike'. Pjevanje na Misi vodio je gosp. Vito Dugandžić uz pomoć s. Veronike.
 
 
Posjet franjevaca postdiplomaca iz Rima
Sample Image U ponedjeljak, 29. rujna t.g., franjevci postdiplomci s Papinskog sveučilišta Antonianum u Rimu, posjetili su Majčino selo. Dočekao ih je ravnatelj, fra Dragan, te im ispričao o nastanku Sela kao i o sadašnjem stanju. Proveo ih je i kroz Zajednicu Milosrdni Otac, te im na kraju pokazao jednu kuću u kojoj žive štićenici. Posjetitelji su ostali zadivljeni viđenim i uz bratski pozdrav i izraz zahvalnosti uputili su se prema Bosni, gdje su trebali imati duhovne vježbe.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 9 - 16 of 351

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top