Although today South Africa
Skip to content

Home
Priredba za Majcin dan
U utorak, 19. svibnja t.g., u dvorani Sv. Josipa, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija sa svojim odgajateljicama održala su priredbu u čast Majci Mariji kao i svim majkama. Na priredbu su došli njihovi roditelji, bake i djedovi, a sve je na početku pozdravila i dobrodošlicu izrekla voditeljica vrtića: č.s. Veronika Martinović. Nazočnima se obratio i ravnatelj Majčinoga sela, fra Dragan koji je između ostalog rekao kako posvećivati majci samo jedan dan u godini može se činiti kao nepravda, jer majka koja je voljena ima svaki dan mali praznik. Potom su djeca pjesmom i recitacijom iskazivali čast i poštovanje, zahvalnost i djetinji osjećaj privrženosti majci. Na trenutke, šaljivi stihovi, izazivali su kod publike najprije smijeh a potom odobravanje i snažan pljesak. Nota godine posvećene redovničkom životu provlačila se u kostimografiji malih glumaca: tako su neka djeca bila obučena u male redovničke oprave. Još jednom vrtić je pokazao kako se u njemu ozbiljno radi i pristupa odgoju predškolaraca. Onima koji ove školske godine završavaju svoje pohađanje vrtića dodijeljene su prigodne diplome s pojedinačnim i zajedničkim fotografijama.
 
 
Proslava Krizme i Pricesti u Majcinom selu
Protekli vikend bilo je veoma živo u Selu. Najprije u petak, 15. svibnja t.g., devetero naših maturanata proslavilo je završetak svoga srednjoškolskog školovanja. Dan poslije među krizmanicima koji su u međugorskoj crkvi primili sakrament Potvrde bilo je i naše troje djece. A u nedjelju, po prvi put, pod prilikama kruha i vina, trojica naših dječaka primili su Tijelo Kristovo. To su događaji koji su uistinu bitni za vjernički život, stoga cijelo Selo se radovalo s našim slavljenicima u zajedništvu s njihovim kumovima, rodbinom i prijateljima. Tako je naša "seoska obitelj" porasla i duhovno te se dodatno osnažila milošću Božjom.
 
 
Dobrotvorni koncert za Majcino selo
U nedjelju, 3. svibnja t.g., u župnoj dvorani Ivan Pavao II., održan je dobrotvorni koncert za Majčino selo. Moglo bi se reći ovaj koncert je već postao tradicija ukoliko već nekoliko posljednjih godina dobrotvorna udruga St. Joseph&The Helpers Charity neizostavno upriličuje glazbeni događaj na kojem se dobrovoljno prikupljaju darovi. Ista udruga obično za svaki koncert osigura nazočnost nekoga poznatog pjevača. Ovaj put bila je to Lousie Irvine, poznati sopran glas iz Irske. Uz ostale sudionike ona je oduševila svojim besprijekornom izvedbom više pjesama. sve nazočne pozdravio je i zaslužnima iskazao harnost u ime Majčinoga sela, ravnatelj, fra Dragan. Bila je to večer u kojoj se uistinu osjetila kršćanska uzajamnost i ljubav prema najpotrebnijima, ali povrh svega nazočni su kušali zajedništvo uokvireno u lijepu glazbu. Zahvaljujemo svima koji su u ovom događaju dali svoj doprinos.
 
 
Radionice za odgojitelje i odgajanike
U petak i subotu, 17. i 18. travanja t.g., psiholozi iz zadarskoga biskupijskoga obiteljskoga savjetovalita Ana Uranija i Mladen Klanac odrali su radionice za odgojitelje i odgajanike Majčinoga sela. Radionice su omogućile sudionicima razumjeti kako svatko u sebi nosi svjetlo i sjenu, ono pozitivno kao i ono negativno koji se često međusobno sukobljavaju, a to se onda očituje i u odnosima s ljudima. Ako u tim odnosima dođe do nesporazuma ili do nerazumijevanja jedino rjeenje je razgovor, komunikacija i sluanje drugoga. Voditelji su na kraju odrali predavanje o pojmu privrenosti u uem smislu to jest o jakoj emocionalnoj vezi između djeteta i onoga tko se brine o njemu, najčeće roditelja ili skrbnika. Sudionici su na kraju izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem u radionici ali i potrebu za nastavkom ovakvih susreta.
 
 
Koncert
Sample Image U ponedjeljak, 13. travnja t.g., u dvorani sv. Ana, u Majčinom selu učenici Osnovne glazbene kole  Brotnjo odrali su koncert. Bila je to ouverture pred njihovo natjecateljsko nastupanje i prigoda da se stekne koji gram vie samopouzdanja i sigurnosti. Na početku izvođače i sluatelje pozdravio je ravnatelj, fra Dragan, a potom su uslijedile izvedbe na violini, gitari, flauti i glasoviru poznatih skladatelja: Riedinga, Jenkinsona, Kalinskoga, Bacha, itd. Na koncertu je nazočio, osim učitelja, i ravnatelj glazbene kole, gospod. Jure Suac koji se na kraju koncerta obratio okupljenima i zahvalio Majčinom selu na ustupljenom prostoru. 
Read more...
 
Medjureligijski posjet
Sample Image U četvrtak, 9. travnja t.g., predstavnice Međureligijskoga vijeća iz BiH, posjetile su nau Ustanovu i donijele simbolični dar za potrebe naih tićenika. Primila ih je ljubazno Ana Soče, a potom ih je pozdravio i na ručak pozvao ravnatelj, fra Dragan. Inače naa Ustanova bila im je jedna od postaja na kojima ove ene čine dobro i tako pokazuju da jedino ono moe prijeći granice pa i one naravne koje nastaju iz različite vjerske ili narodonosne pripadnosti.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 57 - 64 of 351

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 1 guest online

Top