Although today South Africa
Skip to content

Home
"Mala olimpijada"
Sample Image „Mala olimpijada“ predškolske djece  Hercegovačko-neretvanske županije održana je 17. 10. 2015 g. u Mostaru, na kojoj je sudjelovalo 160 djece iz 22 predškolske ustanove. Kao i uvijek sudjelovala su i naša djeca iz vrtića sa svojim odgajateljima, ali sada u novoj uniformi.
Djeca su se natjecala u više disciplina koje su prilagođene njihovom uzrastu: skakanje u vrećama, nošenje ping pong loptice u žlici, utrke, skok u dalj, igre spretnosti itd.
Natječući se uživali su, kao i dok su primali medalje, diplomu i pehar. Njihovoj sreći nije bilo kraja, pjevajući, puni dojmova vratili smo se svome Međugorju.
 
DANI KRUHA U MAJCINOM SELU
U dvorani Svetog Josipa, djeca našeg vrtića zajedno sa svojim odgajateljima, roditeljima i prijateljima, 15.10. 2015 g. zahvalili su Bogu za sve plodove zemlje – darove Božje dobrote.
Djeca obučena kao mali pekari, održali su prelijepu priredbu, u kojoj su pjevali, glumili, recitirali i bili voditelji priredbe. Uživali su u svome nastupu pred uzvanicima, koji su ih ohrabrivali gromkim pljeskom.
Poslije priredbe, uz radosno druženje za stolovima, nazočni su kušali peciva i kolače koje su pripremili roditelji i odgajatelji s djecom u vrtiću.
 
Koncert za Majcino selo
Sample Image Već je prešlo u tradiciju da dobrotvorna ustanova iz Londona Sv. Josip (St. Joseph & The Helpers Charity) u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Ovaj put bilo je to 5. listopada t.g., u Međugorju, u župnoj dvorani  Ivana Pavla II. Novina ovoga koncerta bila je u nastupu dječjeg zbora Majčina sela, a uz njega nastupili su još: Klapa Trebižat, Louise Irvine, David Parkes, Melinda Dumitrescu. Nazočne je pozdravio a nastupateljima kao i organizatorima zahvalio ravnatelj, fra Dragan. Radosnom ozračju doprinio je voditelj večeri, gospodin David i prevoditeljica Danijela Sušac. Više od dva sata nazočni su mogli uživati u različitim glazbenim izvedbama, a sve se odvijalo u ozračju radosti i iznimnog raspoloženja.
 
 
Jesenski darovi za Majcino selo
Nakon novčanog dara župe Klobuk, tek izvađenih krumpira iz Tihaljine i Kongore, u ponedjeljak i utorak 21. i 22. rujna t.g., dostigla nam je izdašna pomoć u hrani i drugim potrepštinama koju su prikupljali župljani župe u Posušju. Župljani su bili tako velikodušni da naš teretni kombi nije mogao dovesti sve jednoga dana pa se morao vraćati i u utorak. Uz veliku količinu, kad se malo pogledaju darovane namirnice i poslane stvari, vidi se da je u sve bila upletena ljubav, jer samo ona može biti onako maštovita. U ime svojih korisnika želimo zahvaliti spomenutim župama kao i njihovim župnicima i ostalim franjevcima koji nas se sjećaju, i to ne po privi put, te nam tako pomažu u zauzimanju u ovom "projektu za život".
 
 
Bogoslovi - u posjetu Majcinom selu
U utorak, 22. rujna t.g., bogoslovi Franjevačke provincije Uznesenja BDM na nebo sa svojim učiteljem, fra Svetozarom Kraljevićem, posjetili su Majčino selo i zajednicu Milosrdni Otac. Bio je to kratki posjet i ujedno okupljanje pred odlazak bogoslova na duhovne vježbe u Masnu Luku. Bogoslove i njihova meštra pozdravio je ravnatelj, fra Dragan i izrazio radost zbog ovoga susreta i njihove želje da se izbližega upoznaju s karitativnim djelovanjem Provincije. Bogoslovi su čuli svjedočanstvo jednoga mladića koji se nalazi u programu ozdravljenja, a nakon tjelesne okrijepe zajedno sa štićenicima napravili su fotografiju za sjećanje. Fra Svetozar je zahvalio na prijamu kao i na zajedničkom druženju te osjećaju prihvaćenosti koji su doživjeli za vrijeme svoga boravka u Majčinom selu i Zajednici.
 
 
DUHOVNA OBNOVA ZA ODGAJATELJE I DJELATNIKE U KATOLICKIM PREDSKOLSKIM USTANOVAMA

U organizaciji Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH, na duhovnu obnovu 27. lipnja 2015. godine u Ustanovu za odgoj i skrb „Majčino selo“, u Međugorju bile su pozvane odgojiteljice, kuharice, spremačice i svi djelatnici u katoličkim predškolskim ustanovama u BiH. Nakon zajedničkog okupljanja sudionika iz Mostara, Međugorja, Bijelog polja, Livna, Travnika i Sarajeva, međusobnog upoznavanja, pozdrava voditeljica Povjerenstva, s. Magdalene Marić, te riječi dobrodošlice s. Veronike Martinović, voditeljice vrtića u Majčinom selu, u dvarani fra Slavka Barbarića predavanje na temu: „Izazovi navještaja i vjere u suvremenom svijetu“ održao  nam je fra Mario Knezović, OFM.  Prije svega fra Mario nam je zaželio da uđemo u prostor svetoga, za kojim svi čeznemo, a da toga nismo ni svjesni, te se SUSRETNEMO S ISUSOM, JER ISUS JE BIO NAJBOLJI PEDAGOG. Javno je bio načelan, čak i oštar, a privatno sama ljubav i milosrđe. Svaku osobu znao je pogledati, saslušati, razgovarati osobno, cijeniti i vrednovati dostojanstvo osobe, koja mu je prišla i pomoći toj osobi. A sve je to mogao, jer bi osobu prije svega zavolio. Pedagoški odgoj nema plodova bez kvasca ljubavi.

Obogaćena duha s predavanja, svi smo se zajedno uputili na Podbrdo i od postaje do postaje zajednički molili krunicu, vratili se u crkvu sv. Jakova u Međugorju i tu imali mogućnost za Ispovijed, a nakon toga Euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinoga sela. U prigodnoj propovijedi istaknuo je da promatramo svoga Spasitelja očima vjere i ljubavi, te u svemu vršimo Njegovu svetu volju.

Obnovljena duha, ojačane u vjeri, vratile smo se u svoje zajednice zahvalne organizatorima, svima koji su nam omogućili ovo divno duhovno osvježenje i koji su pridonijeli da nam ova duhovna obnova bude plodana, kako bismo imali snage za daljnje služenje u svome poslanju.

s. Manda Pršlja, SMI

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 49 - 56 of 352

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 2 guests online

Top