Although today South Africa
Skip to content

Home
U Vrtiću - proslavljen sv. Nikola
U petak, 4. studenoga t.g., u vrtiću Sv. Mala Terezija upriličen je susret 'Sv. Nikole' s predškolskom djecom. 'Svetac' je djeci objasnio razloge svoga dolaska, a djeca su ga pozdravila zgodnom recitacijom. Nakon ugodnog razgovora i prigodnih pjesama uslijedila je podjela darova što ih je sv. Nikola donio 'dobroj djeci'. Cijeli susret bio je trenutak sreće za djecu ali i sv. Nikola nije mogao skriti svoje zadovoljstvo.
 
Obnova kuće
Prošlo je više od 20 godina od izgradnje pojedinih kuća u Majčinom selu. Zub vremena učinio je svoje. Kuće žude za obnovom. Nakon pripremnih radova i planiranja u ponedjeljak, 30. studenoga t.g., radnici tvrtke MN-Trade započeli su radove na temeljitoj obnovi šeste kuće. Nadajmo se da će obnovljeni prostori dodatno povećati kvalitetu života naše djece.
 
Molitveni spomen na fra Slavka Barbarića
Sample Image U srijedu, 25. studenoga t.g., obilježili smo 15. obljetnicu rođenja za nebo našega osnivača, fra Slavka Barbarića. Najprije je ravnatelj imao susret s namještenicima na kojem im je zahvalio na zauzetosti, ali i ohrabrio ih de ne posustanu u svojim nastojanjima i zadaćama koje su im povjerene. Nakon toga pred fra Slavkovim kipom svi zajedno molili su za pokoj njegove duše kao i ostalih djelatnika Majčina sela. Uslijedilo je otvaranje izložbe dječjih radova. Ove godine novina je izložbeni prostor rukotvorina koje su nastale u našoj galeriji. Druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku.
 
Izlet odgojiteljica
Sample Image Već dugo pripremani izlet odgojiteljica iz kuća dogodio se u petak 20. studenoga t.g. Odluku za odlazak svakako je ubrzala vremenska prognoza po kojoj je to bio posljednji dan u nizu onih lijepih ove blage jeseni. Izlet je htio biti poticaj odgojiteljicama u njihovom zahtjevnom poslu, mala duhovna obnova i opušteni trenutak zajedništva. Stoga put je vodio najprije u Gospino svetište na Visovacu. Nakon riječi pozdrava domaćina fra Stojana Damjanovića i kratkog predstavljanja svetišta uslijedilo je misno slavlje. Iako je to bio dan 'izlaska i zaborava' odgojiteljice nisu mogle u misnoj molitvi zaobići svoje štićenike kao ni ostale nakane vezane za život u Majčinom selu. Podnevna okrjepa bila je jednostavna ali posve zadovoljavajuća. Put je nakon toga vodio do Knina, točnije do kninske tvrđave a onda i do novoizgrađene crkve u samom gradu. Kratkoća dana učinila je da je noć iznenada došla. Trebalo je misliti na povratak. Uz 'slatku' stanku u Sinju, molitvu krunice i povratak se učinio kratak u ovom lijepom, dugom, danu.
 
Posjet groblju

Djeca iz našeg Vrtića zajedno sa svojim odgajateljima posjetili su groblje Kovačica u utorak, 3. studenoga t.g., na dan kada posebno molimo za sve mrtve Franjevačkog reda. Upalili su svijeću pokraj franjevačke grobnice s posebnim sjećanjem i molitvom  za pok. fra Slavka Barbarića, zahvalni za sve što je za nas učinio. Nakon toga otpjevali su pjesmu: „ Vjernim mrtvim Bože sveti, mir i pokoj vječni daj, svjetlost vječna nek' im svijetli privedi ih sve u raj.“

I kod djece smrt i groblje izazivaju upitnike, što su odgojitelji osjetili u njihovim radoznalim pitanjima i zanimljivim osvrtima.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

 
POSTAR U VRTICU „SVETA MALA TEREZIJA“ MAJCINO SELO
U srijedu, 11. studenoga t.g., naš Vrtić posjetio je poštar Mijo. Došao je na motorkotaču u svojoj poštarskoj opravi, s torbom o ramenu. Djeci je jezgrovito objasnio sve o radu i pozivu poštara, a ona su ga pozdravila recitacijom „Poštar“. Mijo je djeci donio pismo od Svetog Nikole, a onda nakon što ga je pred njima pročitao zamolio ih je da mu odgovore i obećao odnijeti pisma Sv. Nikoli. Dječjoj radoznalosti i oduševljenju nije bilo kraja...Na kraju poštar je počastio djecu slasticama, a osoblje Vrtića, u znak gostoprimstva, Miji su pripravili vruću kavu.
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 41 - 48 of 351

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top