Although today South Africa
Skip to content

Home
Merry Christmas
 
Vrtićka božićna priredba
U četvrtak, 17. 12. t.g., u dvorani Sv. Josipa, u Majčinom selu, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija održala su svoju već tradicionalnu priredbu. Uz pomoć odgojiteljica dugo su uvježbavali i zdušno se spremali kako bi što bolje naučili recitacije i prigodne pjesme. Božićnom ozračju nisu se mogli oteti ni voditeljica vrtića ni ravnatelj Majčina sela koji su u svojim pozdravnim slovima istakli ljepotu i značenje ove svetkovine tako blize nama ljudima. Na priredbi su nazočili roditelji djece, njihovi prijatelji a vidjeli su se i pokoji djed i baka. Nakon priredbe u prostorijama vrtića nastavljeno je ugodno druženje djece, roditelja i odgojitelja.
 
 
Duhovna obnova

Sample Image U petak 11.12. t.g. u popodnevnim satima održana je duhovna obnova za djelatnike Majčina sela. Obnovu je predvodio fra Boris Barun, član francuske franjevačke provincije, inače hrvatskih korijena. Nakon prigodnog predavanja uslijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Bila je to prigoda da se barem na trenutak isključi iz svakodnevne trke i posla te usmjeri misao na ono što jest smisao i radu i životu. Ovakve prigode zacijelo su potrebne i dragocjene te doprinose kako osobnom rastu tako i rastu zajedništva i radne zajednice kao takve.

Dan poslije bila je obnova za đake i studente. U predavanju, fra Boris je predstavio dva biblijska lika: Nikodema i Zakeja te je po njihovu primjeru pokazao kakvo bi trebalo biti naše vrijeme došašća. U 11.00 sati slavljena je sv. Misa zajedno s roditeljima i korisnicima iz Zajednice Milosrdni Otac. Misu je predvodio ravnatelj, fra Dragan, a propovijedao fra Boris. Suslavio je još fra Stipo Kljajić iz Sarajeva.

Sample Image Sample Image Sample Image


Sample Image Sample Image Sample Image
 

 
U Vrtiću - proslavljen sv. Nikola
U petak, 4. studenoga t.g., u vrtiću Sv. Mala Terezija upriličen je susret 'Sv. Nikole' s predškolskom djecom. 'Svetac' je djeci objasnio razloge svoga dolaska, a djeca su ga pozdravila zgodnom recitacijom. Nakon ugodnog razgovora i prigodnih pjesama uslijedila je podjela darova što ih je sv. Nikola donio 'dobroj djeci'. Cijeli susret bio je trenutak sreće za djecu ali i sv. Nikola nije mogao skriti svoje zadovoljstvo.
 
Obnova kuće
Prošlo je više od 20 godina od izgradnje pojedinih kuća u Majčinom selu. Zub vremena učinio je svoje. Kuće žude za obnovom. Nakon pripremnih radova i planiranja u ponedjeljak, 30. studenoga t.g., radnici tvrtke MN-Trade započeli su radove na temeljitoj obnovi šeste kuće. Nadajmo se da će obnovljeni prostori dodatno povećati kvalitetu života naše djece.
 
Molitveni spomen na fra Slavka Barbarića
Sample Image U srijedu, 25. studenoga t.g., obilježili smo 15. obljetnicu rođenja za nebo našega osnivača, fra Slavka Barbarića. Najprije je ravnatelj imao susret s namještenicima na kojem im je zahvalio na zauzetosti, ali i ohrabrio ih de ne posustanu u svojim nastojanjima i zadaćama koje su im povjerene. Nakon toga pred fra Slavkovim kipom svi zajedno molili su za pokoj njegove duše kao i ostalih djelatnika Majčina sela. Uslijedilo je otvaranje izložbe dječjih radova. Ove godine novina je izložbeni prostor rukotvorina koje su nastale u našoj galeriji. Druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 41 - 48 of 354

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top