Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
Bo¾iæne priredbe u Majèinu selu
U ovom svetom vremenu radosnog išèekivanja djeca Majèina sela pripremili su prigodnu bo¾iænu predstavu pod vodstvom s. Mirele i nastavnice glazbe Zrinke K. Predstava pod nazivom „Bo¾iæni bijeli anðeo“ odigrana u èetvrtak, 18 prosinca oduševila je brojne prijatelje, dobroèinitelje, nastavnike…  

Takoðer, djeca vrtiæa „sv. Mala Terezija“ su pod vodstvom svojih odgajateljica izveli razlièite bo¾iæne priredbe pred oduševljenim roditeljima i prijateljima. 
 
 
Sv. Nikola i Bo¾iæ u Majèinu selu
U Majèinu selu u vrtiæu sv. Male Terezije 5. prosinca sveèano je proslavljen blagdan sv. Nikole. Fra Karlo Lovriæ uprilièio je lik sv. Nikole i djeca su bila oduševljena. Ovih dana djeca i odgajateljice pripremaju se za Bo¾iæ. Svaka skupina æe izvesti prigodnu bo¾iænu predstavu. U povodu nadolazeæeg blagdana Bo¾iæa, i èlanovi Majèina sela izvesti æe prigodan bo¾iæni igrokaz koji æe okupiti brojne prijatelje i dobroèinitelje.
 
 
Osma obljetnica smrti fra Slavka Barbariæa
Osma obljetnica smrti fra Slavka Barbariæa na poseban naèin obilje¾ena je 24. novembra u Majèinu selu, ustanovi za odgoj i skrb djece, koju je on utemeljio i vodio.
U nedjelju, uoèi obljetnice, u 20 sati djeca Majèina sela su izvela prigodnu predstavu pod nazivom ''®ivotopis fra Slavka Barbariæa''. Na predstavi se okupio veliki broj ljudi. Djeca su opisala ¾ivot i djelovanje pok. fra Slavka.Tekst za nedjeljnu predstavu napisao je fra Ante Mariæ, a re¾iju s. Mirela Kurevija. Na kraju veèeri otvorena je i prigodna izlo¾ba slika i umjetnièkih djela koje su izradili djeca u likovnoj radionici Majèina sela, momci iz zajednice “Milosrdnog oca” i ¾ene iz zajednice “Majka Krispina”.
Fra Svetozar Kraljeviæ, ravnatelj Majèina sela, zahvalio se svima na dolasku i kazao kako je na svima nama nastaviti ¾ivjeti tragom fra Slavka Barbariæa.
 
 
Dogaðanja u vrtiæu
Dana, 1.10. Vrtiæ „Sv. Mala Terezija“ u Majèinu selu, proslavio je blagdan svoje zaštitnice. Sveèanu sv. Misu, zajedno sa djecom, odgojiteljima, roditeljima i prijateljima predvodio je fra Svetozar Kraljeviæ, ofm.

Utorak, 21.10. djeca iz Vrtiæa „Sv.Mala Terezija“ proslavili su „ DANE KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“. Uprilièen je prigodni kulturni program djece i odgojitelja na temu „ HVALA, HVALA, DOBRI BO®E“.
 
Posjet Zagrebu
U nedjelju, 15.6.2008. god. su djeca iz pjevaèkog zbora Majèinog sela, pod vodstvom s. Mirele i prof. Zrinke, pjevali na sv. Misi u Franjevaèkoj crkvi Bezgrješnog zaèeæa u Dubravi. Iskoristili su boravak u Zagrebu i posjetili Zoološki vrt u Maksimiru, Trg bana Jelaèiæa, Kamenita vrata, Stari Zagreb, crkvu sv. Marka i još mnoge znamenitosti Zagreba. Po povratku su obišli i nacionalni park Plitvice, jedno od najljepših bisera prirode. Po rijeèima djece ovo je bilo uzbudljivo putovanje koje æe im zauvijek ostati u sjeæanju.
 
Evropsko Prvenstvo 2008.

Euforija oko EP se osjeti i u Majèinom selu. Za potpuniji ugoðaj navijanja su se pobrinuli hrvatski ministar PETAR ÈOBANKOVIÆ i konzulica  MARIJANA MIKULI Æ razveselivši  svu djecu u Majèinom selu donacijom dresova hrvatske reprezentacije. 

 
«« Poetak « Prethodna 41 42 43 44 Sljedea » Kraj »»

Stranice 337 - 344 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEM„MAJČINO SELO“ emisija „Biblija“ 2011.

ZAJEDNICA „MILOSRDNI OTAC“ emisija „Biblija“


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top