Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
KRIZMANICI
 U subotu 6.06. 2009. prireen je sveani ruak u dvorani Majinog Sela. Povod je bio proslava sakramenta sv. Potvrde koji su primili naši MARIJAN TUSTONJA, VIDAN ŠARAVANJA, DANIJELA RUI i MARTINA TUSTONJA. „Ništa se izvana nije promijenilo“ - kau krizmanici – „ali osjeamo kako sad svoj vjerniki i zemaljski ivot moramo ivjeti ozbiljnije i odgovornije!“.

 
DONACIJA KNJIGA
 Dirnuti atmosferom zajedništva i ljubavi prema Ljubavi u svojoj hodoasnikoj posjeti “Majinom selu”, grupa hodoasnika iz Zagreba predvoenih gosp. Krešom William Bello i knjievnicom Nevenkom Vidak odluila je aktivno se angairati i pomoi djeci.
Organizirali su prikupljanje knjiga i sami su donirali knjige iz svojih izdavakih kua.
Tako je nova knjinica Sela obogaena s 5 velikih kartonskih kutija knjiga raznih sadraja. Prevladavaju knjige za djecu, enciklopedije, bajke, lektira… Gosp. Nevenka poslala je više kompleta knjige Prianka, pjevanka, crtanka koje su predviene i za bojanje i crtanje (ako to djeca ele). Naravno, sadravaju i prie i pjesmice te zagonetke. Uglazbljene pjesmice su zapravo solffeggio vjebe te su knjige prikladne i kao udbenici za taj predmet.
Ova je donacija bila povod i za razgovor sa s. Mirelom Kurevijom, asnom sestrom koja je u „Majinom selu“ zaduena za puno toga u radu s djecom: od ponavljanja gradiva, pisanja domaih zadaa, voenja dramske sekcije, organiziranja roendana, predstava, izleta… pa do voenja te male knjievne zbirke Sela.
Ideja za osnivanjem knjinice potekla je od fra Svetozara Kraljevia, ravnatelja „Majinog Sela – otkriva nam s. Mirela. Potaknut jednom donacijom knjiga iz Slovenije, fra Svetozar je prepoznao neutaenu potrebu djece za dobrom i novom knjigom. Školske i gradske knjinice ovdje u BiH naalost zbog nedostatka sredstava i osjeaja za kulturu, veinom su ostale na svojim zastarjelim sadrajima komunistikog sustava, sa malim brojem djeci interesantnih novih naslova ili sa knjigama iz nekorisnih donacija nehrvatskih izdavakih kua.
Knjinica je zatim pomalo obogaivana knjigama iz lanca Veernjeg i Jutarnjeg lista, kupovanjem najpotrebnijih naslova i drugim donacijama. I ova nova donacija knjiga svakako e barem malo utaiti djeju glad za znanjem i obogatiti njihove slobodne trenutke novim sadrajima i igrom.
 
PRVA PRIEST U MAJINOM SELU
 U nedjelju 3. svibnja, meu 78 djece iz upe Meugorje koja su pristupila prvoj svetoj priesti, bilo je i petoro djece iz „Majina Sela“.

Isusova ljubav posebno je oivjela u srcima naših malih prvopriesnika: MARIJANE RUI, DRAGANA LUIA, GOJKA MUSE, JOSIPA PAŠKALJA i MARKA POPIA.
 
SUSRET „DAN SOLIDARNOSTI“ U SARAJEVU
 Dana 2.4.2009. god. dvadeset i troje djece iz Majinog sela su sudjelovala  meureligijskom susretu „Dan solidarnosti s djecom bez roditeljske skrbi“ u Sarajevu. Izmeu pet drugih domova koji su pripremili svoje programe, naša su djeca sudjelovala sa svojim zborom i predstavom „Dama i siroe“.
Osim kulturnih toaka, program se sastojao i od vrlo pounog predstavljanja razliitih oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja, te se skrenula pozornost na probleme i potrebe s kojima se susreu domovi i djeja sela.
Organizator susreta bila je Grupa za mlade Meureligijskog vijea u BiH, koja je osnovana 2007. godine. Cilj je bio prikupljanje podataka o broju djece bez roditeljskog staranja, kao i domovima, djejim selima i ivotnim zajednicama, te objedinjavanjem svih tih podataka na jednoj internetskoj stranici (www.svizajedno.org) kako bi donatori i drugi zainteresirani mogli imati tone podatke gdje i kako i kome mogu da se obrate za informaciju i potrebnu pomo.
 
SRETAN USKRS!
 
 
„ Radujte se kršani, u Isusu sabrani.
Isus raspet, pokopan, smrt nadvlada
ovaj dan. Aleluja, aleluja!“

SRETAN USKRS!
 
SURADNJA MAJINOG SELA MEUGORJE I ZAGREBAKE KOLE EKONOMIJE I MANAGEMENTA
Studenti Zagrebake škole ekonomije i managementa (ZŠEM) su povodom akademske suradnje s Majinim selom posjetili Meugorje u subotu, 07.03.2009. godine. Naime, Majino selo je pokrenulo sadnju šipka sa svrhom proizvodnje eko proizvoda od šipka. Suradnja sa ZŠEM-om se razvila kroz kolegij Upravljanje marketingom koji ima za cilj studente poduiti o strategiji marketinga i upravljanju istom. Kolegij Upravljanje marketingom vodi dr.sc. Maja Martinovi proelnica ZŠEM-ove katedre za marketing, seminarsku nastavu i koordinaciju projekta vodi Katarina Milievi, MBA, iz Instituta za turizam, a asistentica na kolegiju je ZŠEM-ova djelatnica Ana Babi, dipl.oec. Studenti kroz seminarsku nastavu kolegija na praktinom primjeru izrauju plan marketinga za eko proizvod – sok od šipka. Plan sadri sve potrebne stavke za proizvodnju i plasiranje proizvoda na trište. Tako studenti analiziraju trenutno trišno stanje, prouavaju konkurenciju unutar i izvan regije, prouavaju potencijalne kupce proizvoda, osmišljavaju pakiranje, promocijske tehnike, a sve s krajnjim ciljem – plasiranjem originalnog eko proizvoda u svjetski poznatom svetištu Meugorju. Studenti su u Meugorju imali priliku vidjeti gdje se nalaze nasade šipka te su saznali korisne informacije za nastavak rada na planu marketinga. Djelatnici Majinog sela i ravnatelj fra. Svetozar Kraljevi su ponosni na do sada uinjeno i s nestrpljenjem oekuju prve plodove šipka koji trebaju dozrjeti kroz dvije godine do kada bi u potpunosti trebala biti završena infrastruktura za proizvodnju soka. Takoer bi trebale biti pripremljene komunikacijske i promocijske tehnike pomou kojih bi plasiranje soka na trište trebalo biti što uspješnije.
 
Ovom suradnjom Zagrebaka škola ekonomije i managementa potvruje svoj meunarodno priznati status najbolje poslovne škole u Hrvatskoj iji studenti imaju priliku konstantno stjecati praktina znanja povezujui tako teoriju i praksu.
           
 
«« Poetak « Prethodna 41 42 43 44 Sljedea » Kraj »»

Stranice 329 - 336 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top