Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
IZLOBA FOTOGRAFIJA AMATERSKOG FOTOGRAFSKOG KLUBA “IMOTA”
 Amaterski fotografski klub “IMOTA” pripremio je izlobu fotografija u vrlo lijepom restoranu GARDEN u Meugorju. Jedan od prireivaa bio je MATE VASILJ, suradnik i prijatelj “Majina Sela”. O izlobi je rekao: “Pripremili smo 35 tiskanih fotografija, uokvirili ih i pripremili ovu izlobu kojom bi elji potpomoi “Majino selo”. Izloba je prodajnog tipa i svaka uokvirena fotografija košta 100 eura. Motivi slika su razliiti, od religioznih, makro fotografija, panorama… Ako se nalazite u Meugorju, molim vas posjetite je. Ako moete, pomognite „Majinom selu kupujui jednu ili više fotografija! Hvala vam!“ Galerija!!!
 
OTVORENJE IZLOBE AKVARELA
 U srijedu, 5. 08. 2009. u dvorani „Majinog sela“ uprilieno je otvorenje izlobe akvarela pokojnog nizozemskog umjetnika JANA MARINUSA REJNIRSA (1927. – 2001.).
Porijeklom iz protestantske obitelji, cijeli je ivot kroz svoje zanimanje arhitekta, 40-togodišnji brani ivot i petero djece, bio u vjenom traenju ISTINE! Našao ju je 1984. god. kada je prvi put došao u Meugorje (od tada bio 15 puta), u konkretnoj molitvi i vjeri domaih ljudi i hodoasnika. Od tada još intenzivnije slika, traei u prirodi, posebno u valovima i nebu suptilnost Bojeg lica i pokrete duše. Posebno je u prirodi doivljavao Boju svemo, veliinu, stvoriteljstvo,… a u ivotu je ivio svoju rtvu sluenja poslu i obitelji.
Izlobu serije akvarela koji su nastali za vrijeme njegovih posjeta Meugorju, sa poznatim meugorskim motivima (njih 30-tak) postavio je Mario Vasilj, uz pomo djelatnika i momaka iz Majinog Sela. Otvorenju izlobe nazoili su predstavnici umjetnikove obitelji, njegova ena Jeanette, kerka Fabienne i dvojica sinova Pierre i Rocher, te naš upnik: fra Petar Vlaši, ravnatelj fra Svetozar Kraljevi, naelnik opine itluk gosp. Ivo Jerki i mnogobrojni medijski predstavnici.
 
SUDJELOVANJE NA MLADIFESTU
 Na 20. meunarodnom molitvenom susretu mladih u Meugorju, 3. kolovoza, Majino selo je predstavio ravnatelj fra Svetozar Kraljevi. On je govorio o poecima Majinog  sela, o njegovom utemeljitelju fra Slavku Barbariu. ''Majino selo je lijepo mjesto u selu Bijakovii, upa Meugorje. Majino selo eli biti majino krilo, ruka, rije, majina ljubav onome koji je u trenutku osjetio da nema prijatelja i da je sam. Sve je poeo fra Slavko Barbari''-naglasio je fra Svetozar. Na susretu su o svom ivotu i izlasku iz pakla droge mladima govorili momci iz zajednice Milosrdni otac. Zahvaljujui zajednici pronašli su novi smisao ivota kroz molitvu i spoznaju Boga.
 
IZLOBA AKVARELA
Ne propustite priliku pogledati izlobu akvarela nastalih u Meugorju s motivima Meugorja!
Autor je pokojni nizozemski umjetnik i hodoasnik Jan Marinus Reijnierse.
Vrijeme: 3. – 18. 08. 2009. od 9. – do 17. sati.
Mjesto: dvorana „Majinog sela“
Na izlobi e biti mogunosti pogledati jedinstvenu skulpturu Svetog Lica Isusova , modeliranog po slici s Torinskog platna, kao i kupiti prekrasne plakate i razglednice (u ogranienom broju).
Oekujemo vaš dolazak!
 
BUDITE MI SVIJEDOCI
 Majinski blagoslov. Rijei koje bude osjeaj topline, dodira i sigurnosti. Kao kad se dijete ugnijezdi u krilu majke i zna da je tamo sigurno i zaštieno. Gospa je Majka. Ona eli da se svako od nas ovako osjea, jer samo u osjeaju sigurnosti, moe se disati i ivjeti u miru. Samo u miru moe se osjetiti Boja prisutnost u jednostavnom bivstvovanju. Biti tu. Disati. Sada. S Bogom u nama i oko nas. U miru poinješ osjeati puninu ivota na koju nas Isus poziva. ivot sinovstva u ljubavi, ne u ropstvu strahova.
Upravo jedno ovakvo duhovno iskustvo produbljenja Gospinih poruka pokušala je ivjeti mala grupa hodoasnika sa Sardenije, iz upe Naša Gospa iz Saletta, iz OLBIE (SS), sa svojim upnikom don Giuseppe Deloqu i akonom Giovanni Deqortes.
Nakon što su ve tri puta bili u Meugorju, i kako oni kau – „sve vidjeli i upoznali Gospinu poruku“, eljeli su sada u nju ui, dopustiti da Gospina poruka u njima i u njihovom ivotu oivi, da tako mogu postati njezini svjedoci. VIDJETI – UI – SVIJEDOITI: to su bila tri koraka koji su namjeravali prijei i nauiti se ivjeti kroz ove dane hodoaša sabrane u molitvi, posjetima brdu ukazanja i Krievcu, predavanjima i svetim Misama na kojima su razraivali kljune rijei iz Gospinih poruka: BOG; OBRAENJE; VJERA; MOLITVA; POST; POMIRENJE i MIR. Duša ovih rijei je LJUBAV, a cilj je SVETOST.
Njihova sretna lica i ispunjena srca na odlasku bila su znak i svjedoanstvo da je nešto od Boje ljubavi u njima oivjelo. Bilo bi lijepo kad bi ova njihova ideja bila poticaj i za druge hodoasnike skupine eljne mirnijeg hoda i produbljivanja duhovnog ivota, da iskoriste hodoaše u Meugorje za jednu pravu duhovnu obnovu. Gospina prisutnost ovdje u Meugorju pravi je preduvjet za ozraje puno ljubavi tako potrebno da se srca otvore, pa je prava šteta ako se to ne zna „iskoristiti“ u pastoralnom radu s hodoasnicima.
Paula Tomi, svjedoanstvo iz „Majinog sela“
 
PRIREDBA ZA „Majin dan“
Lijepi dogaaji dugo se pamte pa zato, iako je ve više od mjesec dana prošlo od priredbe za „Majin dan“ koju su 30. 05. 2009. izvela djeca iz Vrtia „Sv. mala Terezija“, mi je se još uvijek sjeamo i elimo i s drugim roditeljima i hodoasnicima podijeliti lijepe uspomene.
Priredba je svojom postavkom i programom eljela obiljeiti tri momenta:
1. Proslava „Majinog dana“
2. Završetak pedagoške godine i podjelu diploma i diplomantskih kapa predškolcima
3. Obiljeavanje 800 obljetnice osnivanja franjevakog pokreta.
Nakon pozdravnih i uvodnih govora s. Lidije Glavaš i Fra Svetozara Kraljevia, djeca su se prvo recitacijama i pjesmom zahvalila Gospi i svojim majkama. Zatim je za vrijeme recitacije „malog sv. Franje“ i njegovih sedmoro brae, svaka vrtika skupina pjesmom, plesom i kostimima doarala po jedno Boje stvorenje iz uvenog hvalospjeva sv.Franje „PJESME STVOROVA“. Vidjeli smo sunce, zvijezde, vjetar, vodu, vatru, one koji praštaju iz ljubavi tvoje i zemlju. Kroz djeju maštu i marljivi rad odgajatelja, veliki broj oduševljenih roditelja i posjetitelja postao je dio te velike poeme. Inspiracija i posebna elja odgajatelja bila je pribliiti djeci jednostavan i isti duh sv. Franje; da i oni naue vidjeti Boga u svim stvorenjima i kroz sluenje Bojim stvorenjima, naue hvaliti i zahvaljivati Bogu!

 

Kliknite ovdje za galeriju.

 
«« Poetak « Prethodna 41 42 43 44 Sljedea » Kraj »»

Stranice 321 - 328 od 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top