Although today South Africa
Skip to content

Home
Voditelji u Majčinom selu
U četvrtak, 3. ožujka t.g., za vrijeme održavanja susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, već po tradiciji, ugostili smo 330 sudionika tog susreta u Majčinu selu. To je uvijek prigoda kad se i mi možemo predstaviti u duhu gostoljubivosti, ali i na jedan vidljiv način skrenuti pozornost na svoje postojanje i svoju djelatnost. Uloženo je dosta truda u organizaciju samog događaja, a rezultati su biti bjelodani na zadovoljnim licima sudionika koji su nam od srca zahvaljivali. Osim truda, objeda i iskrene ljubaznosti ostavili smo na dar svojim gostima mali reljef u glini s uskrsnim motivom i CD na kojem je snimljena krunica koju mole štićenici Majčina sela i zajednice Milosrdni Otac.
 
 
Obred grličanja u vrtiću „Sv. Mala Terezija“
Sample Image U srijedu, 3. veljače t.g., na spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika, već po običaju u našem vrtiću održan je obred grličanja uz zagovornu molitvu. Obred je obavio fra Vjeko Milićević, koji je na početku ocrtao lik sv. Blaža kao i nastanak ovog obreda. Djeca su s pozornošću slušala, a potom i prilazila pred ukrštene svijeće primajući Božji blagoslov po zagovoru sv. Blaža. Ovakvi obredi su slikoviti i pogodni za dječju moć zapažanja ali i za njihovu razinu vjere, koja tek treba rasti i očvrsnuti.
 
Posjet vatrogasaca Dječjem vrtiću „Sv. Mala Terezija“

Pripadnici Vatrogasne postrojbe Čitluk posjetili su 2. veljače t.g., Dječji vrtić „Sv. Mala Terezija – Majčino selo Međugorje“ gdje su ih polaznici ove odgojno-obrazovne ustanove, radosni zbog njihovog dolaska, poželjeli dobrodošlicu prigodnim pjesmama, ali i postavili mnoštvo pitanja vezanih za posao koji vatrogasci svakodnevno obavljaju.

Vatrogasci su prilikom posjeta informirali mališane o načinu rada vatrogasaca i važnosti broja 123 u slučaju izbijanja požara, ali su također upozorili mališane da se ni u kojem slučaju ne igraju vatrom, kao i da ne pokušavaju gasiti požar jer je to izuzetno opasno.

Silvio Ostojić, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk, kazao nam je kako je glavni cilj dolaska vatrogasaca u vrtić edukacija djece i širenje njihovih spoznaja, ali i održavanje vježbe evakuacije, koja je u suradnji s odgajateljicama izvedena uspješno prama unaprijed predviđenim pravcima evakuacije na predviđeno mjesto prikupljanja i izlaza.

Prije same vježbe evakuacije djelatnici Vatrogasne postrojbe Čitluk upoznali su djecu s opasnostima kojima bi mogli biti izloženi u svome domu, vrtiću, te kako ispravno postupiti u tim slučajevima. Također, vatrogasci su djeci podijelili edukativne priručnike za ponašanje u slučaju prirodnih ili drugih nesreća, a u sklopu današnjeg posjeta vatrogasci su djeci prezentirali opremu i sredstva koja koriste u svom radu što je kod mališana izazvalo oduševljenje.
 

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image

Preuzeto s: brotnjo.info

 
Posjet vrtićke djece postolaru
Po odgojnom programu za predškolske ustanove predviđeno je upoznavanje s različitim zvanjima nazočnim u bližem okruženju. U sklopu tog upoznavanja 22. siječnja t.g., djeca iz našeg vrtića posjetili su postolarsku radionicu u Čitluku u kojoj radi postolar Drago Martinović. Djeca su znala koji je njegov osnovni posao ali po prvi put su imali prigodu vidjeti na koji ga način obavlja. S velikim zanimanjem pratila su svaki Dragin pokret, a zanimalo ih je živo i kako rade strojevi u radionici. Neki su se toliko oduševili doživljenim da su poželjeli postati postolari. Na kraju posjeta postolarova supruga svu je djecu počastila slatkišima.
 
 
Majčino selo i Zajednica Milosrdni Otac na talijanskoj televiziji

 U nedjelju, 10. siječnja t.g., u večernjim satima, na državnoj talijanskoj televiziji, na prvom kanalu - RAI1, prikazana je posebna emisija o Međugorju pod naslovom: Kronike iz Međugorja. Emisiju je snimila novinarka Enrica Majo. U sklopu šireg govora o onome što se događa u Međugorju, pet minuta je posvećeno Majčinom selu i Zajednici MO (od 51.27 - 56.50 min.). Emisija je jedan mozaik raznih događanja i iskustava bez pretenzija da rekne sve i odjednom. Stil vođenja je nenametljiv, bez predrasuda i ideoloških usmjeravanja. Slikom i riječju vodi gledatelja do biti, a opet ga ostavlja slobodna da donese vlastiti sud.

Emisiju je moguće vidjeti na sljedećoj poveznici:

http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-9d693ec5-6a49-44a5-87bd-9576bd30c2db.html

 
Božićni blagoslov u Majčinu selu
Nakon što je završen blagoslov kuća u međugorskoj župi, došlo je na red i Majčino selo. U četvrtak, 6. siječnja t.g., uz pomoć fra Josipa Katalinića, fra Dragan je obavio blagoslov najprije u prostorima zajednice Milosrdni otac, a potom po kućama, uredima i u vrtiću Majčina sela te na kraju u prostorijama udruge Mir-Međugorje. Koliko god blagoslov je zazivanje Božje zaštite toliko bi trebao biti i slavljenje Boga za ono što je učinio u povijesti spasenja i što nastavlja činiti u sadašnjosti za nas. Stoga su za vrijeme blagoslova upućivane molitve na različite nakane, ali nije nedostajalo i trenutaka zahvaljivanja Bogu za darove primljene u protekloj godini.
 
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 33 - 40 of 352

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 4 guests online

Top