Although today South Africa
Skip to content

Home
Policija u vrtiću

Sample Image Polaznicima dječjeg vrtića u našoj Ustanovi, 21. travnja  2016. g. policajac Ivica predstavio je svoje zvanje. Djeca su policajcu iskazali dobrodošlicu radosnim osmjehom, pljeskom i pjesmama koje su pripremila za tu prigodu, a to su: Semafor, Policajac, čije stihovi glase ovako:

 

Lijepo je policajac biti
Jer svi me slušaju
Malo se ponekad pravim važan
Jer svi me gledaju.
Lala la, lala la,
Policajac to sam ja  2X

 

Predstavljajući zanimanje, djeci je postavljao pitanja: o sudjelovanju u prometu kao pješak, na kojem mjestu dijete sjedi u automobilu, kada dijete može voziti bicikl po cesti… Djeca su živo i s spremno odgovarala na postavljena pitanja.

Ivica je zatim djeci pojasnio svoju uniformu, pokazao svu opremu koja mu je potrebna za rad. Na upit policajca, tko želi biti policajac – sva djeca su u glas odgovorila: „ja!“. Na kraju im je pokazao policijsko vozilo, a za uspomenu svi se zajedno fotografirali.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

 
Formativni susret - preventivni sustav - radionice
 U petak i subotu 15. i 16. travnja t.g., u sklopu trajne izobrazbe održan je u Majčinom selu formativni susret pod nazivom Preventivni sustav. Prvog dana susretu su nazočile odgajateljice, članovi stručne službe i odgajatelji iz Zajednice MO. Don Mirko Barbarić iznio je osnovne postulate pedagogije svetog Ivana Bosca, koja je već u praksi dobila svoju potvrdu. Njemu su pomagali animatori koji su iz osobnog iskustva svjedočili o djelotvornosti takvog sustava te kako ga je moguće primijeniti u radu s djecom
Drugog dana animatori su uglavnom pokazivali djeci igre na otvorenom. U 11.00 sati svi su zajedno sudjelovali na misnom slavlju u okviru davanja blagoslova dvojici momaka iz Zajednice Milosrdni Otac. Druženje se nastavilo i nakon ručka.

 
Read more...
 
Djeca iz Vrtića u zubnoj ordinaciji

Predškolci našeg vrtića, 12. travnja t.g. posjetili su stomatološku ordinaciju. Sestra Melanija Šakota pokazala im je prostorije kao i instrumente kojim se zubni liječnik služi u svome poslu.
Sestra im je objasnila i kako se pravilno peru zubi te pokušala uvjeriti kako se redovitim i pravilnim pranjem zubi čuvaju se samo zubi nego i cjelokupno naše zdravlje. Neka od djece, bez straha sjela su na stolicu u ordinaciji čekajući da im se pregledaju zubići.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

 
PREDSTAVA KARIUS I BAKTUS
U odgoju predškolskog djeteta, jedan od bitnih elemenata je uključivanje djeteta u život. Ono  već sada želi i traži od nas da uči brinuti se o sebi i svom okruženju.
LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR za djecu našeg vrtića je izvelo predstavu KARIUS I BAKTUS, koja utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta. Predstava svojom izuzetnom bliskošću djeci, prikazala je na šaljiv i zabavan način, koliko je važna i neophodna briga o higijeni  zuba.  Djeca su oduševljeno s povremenim smijehom  i pljeskom pratila predstavu. Po završetku predstave, glumce su pozdravili velikim pljeskom i zaželjeli da opet dođu u naš vrtić.   
 
 
Duhovna obnova za Majčino selo
U petak 18. i u subotu 19. ožujka t.g., u Majčinom selu održana je duhovna obnova. Obnovu je vodio mons. Luka Tunjić, generalni vikar sarajevske nadbiskupije. U petak u popodnevni satima bio je susret s djelatnicima Sela, potom je uslijedilo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, a nakon toga pobožnost križnoga puta u vrtu sv. Franje. Razlaganjem o prispodobi o Milosrdnom Ocu započela je obnova korisnicima istoimene zajednice. U subotu na red su došli štićenici Majčina sela. Nakon predavanja uslijedilo je misno slavlje na kojem su sudjelovali i momci iz Zajednice. Don Luka je govorio jednostavno, neposredno,nastojeći se prilagoditi slušateljstvu.
 
 
DUHOVNA OBNOVA U 'MAJČINU SELU'

     U srijedu, 9. ožujka 2016. održana je redovita mjesečna duhovna obnova za fratre naše Provincije u Majčinu selu u Međugorju-Bijakovići.

    Program je započeo okupljanjem i zajedničkom kavom u 10,00 sati, nakon čega su se svi premjestili u dvoranu gdje je predvoditelj fra Ivan Landeka ml., župni vikar u Međugorju i pomoćni meštar novaka, održao predavanje na temu 'Milosrđe u spisima sv. Franje Asiškoga'.

    Fra Ivan je u svom predavanju istaknuo pojedina mjesta iz spisa sv. Franje u kojima se spominje milosrđe, nastojeći ih povezati sa Godinom milosrđa u kojoj se nalazimo. Istaknuo je da Franjini spisi nisu teološki traktati, nego jednostavne ali duboke misli na kojima su se nadahnjivali i još uvijek nadahnjuju mnogi franjevački i drugi duhovnici i teolozi. Nadodao je da i najnovija enciklika pape Franje Laudato si'  počinje riječima sv. Franje iz Pohvale stvorova. Sve nam to govori da njegovi spisi nisu zastarjeli nego si i danas aktualni.

    Svoje predavanje je završio dotičući se 'Majčina sela': nalazimo se u 'Majčinu selu’ i ovo ‘Majčinu’ se misli na Gospu, Gospino selo, koja je Majka milosrđa i kod zajednice Milosrdnoga oca, mjesta gdje na poseban način dolaze do izražaja djela milosrđa braće naše Provincije koja su to pokrenula i sada vode. Važno je da se svi trudimo u tome sudjelovati, u skladu sa svojim mogućnostima. Fra Dragan uvijek ističe da ima braće, koja se redovito sjete ovih ustanova, prikupljanjem hrane i drugih potrepština na župama osobito u jesen. Pa nastojmo ih u tim djelima milosrđa nasljedovati.

    Duhovnoj obnovi priključio se i provincijal Centralne Amerike i Paname fra Edwin Alvarado, koji se ovih dana nalazi u Međugorju. On je na kraju predavanja pozdravio sve prisutne, istaknuo svoje zadovoljstvo da može bio dio ove duhovne obnove, a spomenuo je i neke zanimljivost o stanju u njihovoj provinciji.

     Nakon predavanja molio se Križni put u vrtu sv. Franje gdje se slavila i sveta misa na kojoj je bilo oko 85 subraće. Čitanja, liturgijsku asistenciju i pjevanje animirali su postulanti i novaci pod vodstvom fra Stanka Mabića. Na kraju sv. mise pozdrav je uputio i sam provincijal koji je ukratko iznio stanje braće u provinciji, a posebno bolesne braće.

    Sve se završilo svečanim ručkom koji je pripremilo i posluživalo osoblje Majčina sela na čelu sa domaćinom fra Draganom Ružićem kojem ujedno i zahvaljujemo na organizaciji i gostoprimstvu.

 (Izvor: MIRJAM)
 

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 25 - 32 of 350

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top