Although today South Africa
Skip to content

Home
Kelkheim: Slavlje Majčina dana i misno slavlje s mladima iz Međugorja

Sample Image Župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je i ove godine proslavu Majčina dana u subotu, 30. travnja 2016. u Stadthalle u Kelkheimu. U bogatom programu u punoj dvorani sudjelovali su predškolci, zbor djece i mladih, kao i mali, srednji i veliki folkor te dječja plesna skupina župe, koja je svojom izvedbom kao i ostale aktivnosti oduševila okupljeni narod. Svi su oni željeli da kroz izgovorenu riječ otpjevanu pjesmu i otplesani korak, izraze iskrenu zahvalnost tom dragom biću – majci.

Župnik fra Marinko Vukman srdačno je pozdravio sve nazočne, čestitao majkama njihov dan te izrazio radost da su na slavlju i mladi iz Međugorja predvođeni župnikom fra Marinkom Šakotom, koji je zahvalio župi i obiteljima da su ih ugostili i primili i da mogu biti na ovom jedinstvenom slavlju. Organizirana je i bogata tombola a sav prihod od proslave namijenjen je za pomoć djeci u Majčinom selu u Međugorju. U nedjelju 1. svibnja euharistijsko slavlje u Kelkheimu predvodio je župnik župe sv. Jakova apostola iz Međugorja fra Marinko u koncelebraciji sa domaćim župnikom. Svetu misu uljepšao je zbor mladih iz Međugorja svojim radosnim pjevanjem uz pratnju tamburaša, koji inače često prate liturgijska slavlja i druge kulturne događaje u Međugorju. Oni su i nakon svete mise održali kratki duhovni koncert. (kta/m.t.)
 

 
SPORTSKO – ZABAVNA MANIFESTACIJA HUMANITARNOG KARAKTERA „ZAJEDNO U KRISTU“

JEDNO VELIKO HVALA!!!

U ponedjeljak 2. svibnja 2016. godine u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama održana je prva sportsko – zabavna manifestacija humanitarnog karaktera „ZAJEDNO U KRISTU“ – organizirana od strane FRAME iz Ružića u korist štićenika „Majčinog sela“ iz Međugorja.

U sportskom dijelu programa – turniru u malom nogometu – sudjelovalo je 14 FRAMA: Drinovci, Posuški Gradac, Klobuk, Gradnići, Mostar, Čerin, Humac, Široki Brijeg, Bukovica, Tihaljina, Posušje, Veljaci, Međugorje, Čitluk, Seonica, Gorica Sovići i domaćini Ružići. Pobjedila je FRAMA iz Drinovaca, a njih je u revijalnoj utakmici na kraju natjecanja pobijedila ekipa „Majčina sela“, kao gosti večeri.

U glazbenom dijelu programa nastupili su framaši iz Čerina i Širokog Brijega, kao i klapa Bratovština.

Ružićki framaši, kao i ostali framaši prodavali su palačinke, kokice i ulaznice, a framaši iz Čerina imali su štand s raznim poslasticama. Sav prihod od prodaje navedenih stvari (4000 KM) bit će uručen Ustanovi za odgoj i skrb djece i mladeži u Međugorju, Majčino selo.

Ovim putem zahvaljujemo FRAMI iz Ružića kao organizatoru manifestacije te svim FRAMAMA učesnicama, njihovim duhovnim asistentima i svima koji su pomogli u organiziranju ovog lijepog franjevačkog druženja, u znaku radosti i međusobnog pomaganja!

Više detalja na:

http://www.grude-online.info/fotogalerija-grude-odjekivale-franjevackom-radosti/
 

  Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image

 
Policija u vrtiću

Sample Image Polaznicima dječjeg vrtića u našoj Ustanovi, 21. travnja  2016. g. policajac Ivica predstavio je svoje zvanje. Djeca su policajcu iskazali dobrodošlicu radosnim osmjehom, pljeskom i pjesmama koje su pripremila za tu prigodu, a to su: Semafor, Policajac, čije stihovi glase ovako:

 

Lijepo je policajac biti
Jer svi me slušaju
Malo se ponekad pravim važan
Jer svi me gledaju.
Lala la, lala la,
Policajac to sam ja  2X

 

Predstavljajući zanimanje, djeci je postavljao pitanja: o sudjelovanju u prometu kao pješak, na kojem mjestu dijete sjedi u automobilu, kada dijete može voziti bicikl po cesti… Djeca su živo i s spremno odgovarala na postavljena pitanja.

Ivica je zatim djeci pojasnio svoju uniformu, pokazao svu opremu koja mu je potrebna za rad. Na upit policajca, tko želi biti policajac – sva djeca su u glas odgovorila: „ja!“. Na kraju im je pokazao policijsko vozilo, a za uspomenu svi se zajedno fotografirali.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

 
Formativni susret - preventivni sustav - radionice
 U petak i subotu 15. i 16. travnja t.g., u sklopu trajne izobrazbe održan je u Majčinom selu formativni susret pod nazivom Preventivni sustav. Prvog dana susretu su nazočile odgajateljice, članovi stručne službe i odgajatelji iz Zajednice MO. Don Mirko Barbarić iznio je osnovne postulate pedagogije svetog Ivana Bosca, koja je već u praksi dobila svoju potvrdu. Njemu su pomagali animatori koji su iz osobnog iskustva svjedočili o djelotvornosti takvog sustava te kako ga je moguće primijeniti u radu s djecom
Drugog dana animatori su uglavnom pokazivali djeci igre na otvorenom. U 11.00 sati svi su zajedno sudjelovali na misnom slavlju u okviru davanja blagoslova dvojici momaka iz Zajednice Milosrdni Otac. Druženje se nastavilo i nakon ručka.

 
Read more...
 
Djeca iz Vrtića u zubnoj ordinaciji

Predškolci našeg vrtića, 12. travnja t.g. posjetili su stomatološku ordinaciju. Sestra Melanija Šakota pokazala im je prostorije kao i instrumente kojim se zubni liječnik služi u svome poslu.
Sestra im je objasnila i kako se pravilno peru zubi te pokušala uvjeriti kako se redovitim i pravilnim pranjem zubi čuvaju se samo zubi nego i cjelokupno naše zdravlje. Neka od djece, bez straha sjela su na stolicu u ordinaciji čekajući da im se pregledaju zubići.
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

 
PREDSTAVA KARIUS I BAKTUS
U odgoju predškolskog djeteta, jedan od bitnih elemenata je uključivanje djeteta u život. Ono  već sada želi i traži od nas da uči brinuti se o sebi i svom okruženju.
LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR za djecu našeg vrtića je izvelo predstavu KARIUS I BAKTUS, koja utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta. Predstava svojom izuzetnom bliskošću djeci, prikazala je na šaljiv i zabavan način, koliko je važna i neophodna briga o higijeni  zuba.  Djeca su oduševljeno s povremenim smijehom  i pljeskom pratila predstavu. Po završetku predstave, glumce su pozdravili velikim pljeskom i zaželjeli da opet dođu u naš vrtić.   
 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 25 - 32 of 352

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online

We have 1 guest online

Top