Although today South Africa
Skip to content

Home
Posjet franjevaca postdiplomaca iz Rima
Sample Image U ponedjeljak, 29. rujna t.g., franjevci postdiplomci s Papinskog sveučilišta Antonianum u Rimu, posjetili su Majčino selo. Dočekao ih je ravnatelj, fra Dragan, te im ispričao o nastanku Sela kao i o sadašnjem stanju. Proveo ih je i kroz Zajednicu Milosrdni Otac, te im na kraju pokazao jednu kuću u kojoj žive štićenici. Posjetitelji su ostali zadivljeni viđenim i uz bratski pozdrav i izraz zahvalnosti uputili su se prema Bosni, gdje su trebali imati duhovne vježbe.
 
Kolinda Grabar Kitarović u posjetu Majčinu selu
Sample Image U četvrtak, 10. kolovoza t.g., Majčino selo posjetila je predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Dočekao ju je ravnatelj, fra Dragan, nakon čega joj je iznio ukratko povijest Sela te predstavio njegovo poslanje i djelovanje. Predsjednica se rado fotografirala s djecom iz Sela, te na polasku zahvalila na daru koji joj je tom prigodom uručen.


 
Ljeto u Majčinu selu
 I ovo će ljeto otići puno uspomena....

I ove smo godine toliko puta nadvladali vrućinu i „prevarili“ sparinu svojim radom, smijehom, igrom ...

Možda nismo naučili sve države, glavne gradove, planine, rijeke, ali smo za potrebe igre „Gradova i sela“, i pobjede u istoj, sigurno naučili bar po jedno sa svakim početnim slovom.

Svoju smo Hrvatsku bolje upoznali u igri „Volim Hrvatsku“, kao i u igri „Ploviti Jadranom“ njene otoke, Nacionalne parkove, Parkove prirode, zaštićene životinje, i dr.

Čitali smo iz enciklopedije o ljudima koji  su mijenjali svijet i spoznali da svoje sposobnosti možemo iskoristiti na dobro i zlo.

Ostajali bismo sa svojim mislima uz sliku koju smo izabrali i opuštajući  instrumental, a onda bi dijelili svoja bolna i lijepa iskustva, kao i svoja nadanja i strahove.

Često smo provodili dan birajući sami štivo za čitanje. Kad smo poslije dijelili iskustva vidjeli bismo da su neki  bili u podmorju, neki u svemiru, neki s opasnim egzotičnim životinjama, neki pak u posebnim prirodnim ljepotama...

Krumpir-tiskom i mozaikom (od kolaža) bismo se smirivali, ali nismo gubili natjecateljski duh!

Ovo smo ljeto dva puta bili i na izletu. Prvo smo bili na Božjaku gdje smo se nauživali i osvježili u našoj hercegovačkoj ljepotici, Trebižatu. 

A onda smo bili hodočasnici Gospi Snježnoj na Barzonji gdje smo se sudjelujući na sv. Misi  pomolili za sve svoje potrebe i za cijeli svijet, a jednako tako od srca zahvalili najprije za dar Majčina sela a onda i za sve dobrobiti koje iz dana u dan uživamo a zapravo ih nismo ni svjesni. Ostatak dana proveli smo na Kedžari  u igri i druženju.

Bogu hvala za svaki dan kao i za milost da opet živimo i radimo zajedno

Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image
Read more...
 
Talijanski katolički portal o Majčinu selu i Zajednici Milosrdni Otac
 Poznati talijanski katolički portal La Nuova Bussola Quotidiana objavio je članak - reportažu o Majčinu selu i Zajednici Milosrdni Otac, donoseći, unutar jednog šireg okvira u kojem su predstavljeni kao i njihov osnivač, fra Slavko, svjedočanstvo dvojice korisnika: Gorana i Miroslava. Cijeli tekst se meže pročitati na talijanskom na poveznici:

http://www.lanuovabq.it/it/articoli-cosi-con-la-preghiera-abbiamo-vinto-la-droga-16974.htm

Read more...
 
Posjet mladih franjevaca
 U petak, 5. kolovoza t.g., posjetili su nas mladi hrvatski franjevci koji se pripremaju za svoje svečane zavjete. Najprije su posjetili Zajednicu Milosrdni Otac, gdje ih je pozdravio i ukratko im predstavio život i djelovanje Majčina sela i Zajednice. Nakon toga čuli su zanimljivo svjedočanstvo jednoga ovisnika u programu, koji je opisao svoj put od 'smrti' do 'uskrsnuća' a koji mu otvara lijepu perspektivu za novi početak. Potom su obišli prostore Zajednice i uz ravnateljevo objašnjenje prošli Majčinim selom do mjesta gdje je uslijedila okrjepa i druženje.  Na kraju njihov meštar, fra Svetozar, zahvalio je na gostoprimstvu kao i na zauzimanju oko dobra. Uslijedilo je fotografiranje za spomen.
Read more...
 
Festival mladih
Festival mladih svakako je veliki događaj za Međugorje, pa tako događanja ne mogu mimoići ni Majčino selo ni Zajednicu Milosrdni Otac. Već godinama Selo ugošćuje mnoge mlade i omogućava im besplatno spavanje u prostorijama velike dvorane, a tako je bilo i ove godine. Na Festivalu je svjedočio jedan korisnik iz Zajednice MO, a momci su dali svoj doprinos u pripremi Festivala. Svoj prodajni i promidžbeni stol za vrijeme Festivala imali su i Zajednica i Majčino Selo.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 17 - 24 of 354

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top