Although today South Africa
Skip to content

Home
Vrtić "Sv. Mala Terezija" u Majčinu selu započet će s radom u ponedjeljak, 1. lipnja 2020.

 UPUTE ZA RODITELJE

Mole se roditelji:

- da izmire svoju novčanu obvezu spram usluga Vrtića. Obveza se odnosi do mjeseca travnja, znači uključivo mjesec ožujak. Samo oni koji to učine moći će računati na mogućnost slanja svoga djeteta u Vrtić. Odlukom Uprave vrtića, za razliku od mnogih drugih vrtića, roditelji se oslobađaju plaćanja 'čuvanja mjesta' za mjesece travanj i svibanj.
   - da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako znaju da su zaraženi s COVID-19
  -  da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
- Roditelji/skrbnici dovode u vrtić djecu, ne ulaze u vrtićku zgradu, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju razmak od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva.
    - Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se javljaju telefonom voditelju vrtića i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
    - Dijete preuzima odgojitelj ispred ulaza u ustanovu.
    - Ukoliko dijete ne dođe u vrtić jedan i više dana roditelj ima obvezu prijaviti odsustvo djeteta u navedenim danima telefonski (036/653-002) ili e-mailom ( This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ). 
    - Ukoliko je dijete bilo odsutno obavezna je dostava zdravstvene potvrda nadležnog pedijatra. U vrtić ne može ući niti jedno dijete čiji roditelj nije dostavio liječničku potvrdu nakon izostanka djeteta.
    - Ukoliko je nakon povratka djeteta iz vrtića došlo do nagle promjene zdravstvenog statusa, molimo javiti se voditelju dječjeg vrtića.
- Molimo roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i pripreme ih na to da će ih njihove odgajateljice dočekati na ulasku u vrtić sa zaštitnom maskom te da će im pojasniti neka nova pravila, kojih ćemo se morati pridržavati.
- Na kraju svih ovih pravila i mjera najvažnije je djeci objasniti da ih njihove tete s radošću i velikim nestrpljenjem očekuju i obećavaju im vrijeme ispunjeno smijehom, igrom, zabavom i neizmjernom ljubavlju, upravo onako kao i prije.
- Radujemo se ponovnom susretu i molimo svoju zaštitnicu Sv. Malu Tereziju da čuva našu vrtićku obitelj i moli od Gospodina blagoslov za naš novi početak.
 
Vaš DV "Sv. Mala Terezija" - Majčino selo   
+++++++++++++++
NB! Neke od gore navedenih uputa imaju privremeni značaj i podložne su mogućoj promijeni, ovisno od odredbi koje izdaju mjerodavna tijela a tiču se epidemiološkog stanja u našoj županiji ili šire!
Read more...
 
Božićna priredba vrtićke djece
  Sample Image U četvrtak, 22. prosinca t.g., u velikoj dvorani sv. Josipa u Majčinu selu, djeca iz vrtića sv. Mala Terezija održali su svoju tradicionalnu božićnu priredbu. Gospođa Prehlada unijela je malu pomutnju u redove malih glumaca, na što je s. Veronika u pozdravnom govoru i upozorila, ali unatoč tomu zanos je bio nezaustavljiv. U zraku se udisalo blagdansko ozračje o kojem je progovorio ravnatelj, fra Dragan. Nakon njegovog pozdrava i čestitke, uslijedile su božićne pjesme, recitacije, kratki igrokazi, a sve to u izvedbi malih 'glumaca' koje su marne odgojiteljice izvrsno pripremile. Djeca su uživala zato što su mogla barem na trenutak pokazati svoje umijeće, a njihovi roditelji nisu krili ushit i ponos zbog svoje djece. Slavlje, čestitanje i druženje nastavljeni su poslije priredbe u prostorijama vrtića.
 
Read more...
 
Božićna duhovna obnova
Sample Image Već 10. prosinca t.g., održana je duhovna obnova za štićenike Majčina sela. Obnovu je predvodio fra Perica Ostojić. On je na slikovit način kušao približiti značenje i važnost vremena došašća za kršćanski život. Sv. Misu u 11 sati predvodio je ravnatelj, fra Dragan u sklopu susreta s roditeljima korisnika u Zajednici Milosrdni Otac. 

Tjedan dana poslije, 16. prosinca, t.g., održana je obnova za sve namještenike Majčina sela kao i za rehabilitante iz Zajednice. Obnovu je vodio fra Ivan Macut, iz Splita. U svom izlaganju, polazeći od različitih poimanja vremena ukazao je na bitne označnice i elemente došašća kao vremena koje mora prožeti našu svakodnevicu. Samo tako ono ispunja svoju svrhu i dovodi do Onoga kojega čekamo. Obnova je završena slavljem sv. Mise na kojoj je fra Ivan propovijedao o evanđeoskom ulomku toga dana.
Read more...
 
Sv. Nikola u Vrtiću
  Sample Image U utorak, 6. prosinca t.g., na blagdan sv. Nikole, i ove godine naš vrtić u Majčinu selu pohodio je 'sv. Nikola'. Za njegov dolazak djeca su se danima pripremala i o njegovu životu rado slušala. Ali napetost je rasla i zbog radoznalosti: što će to sv. Nikola ove godine donijeti. I ovaj put Nikola se spustio niz stube u vrtićkom predvorju i izazvao veliko oduševljenje kod djece. Nakon pozdrava djeci i njihovim odgojiteljicama upustio se u priču o svom dalekom putovanju. Samo, za razliku od prijašnjih susreta, ovaj put priču je pretvorio u stihove, što je priču činilo još privlačnijom i napetijom. Nakon zajedničkog druženja, ispunjena pitanjima i doskočicama, sv. Nikola je pošao po skupinama podijeliti djeci darove. Ove godine sva su djeca dobila dar jer u bila dobra, a dala su obećanje sv. Nikoli da će takvi i ostati. Iako je sjeda brada ukazivala na poodmaklu dob sv. Nikole, on je obećao da će navratiti i iduće godine, samo ako budu poslušni i dobri. Na kraju su djeca pozvala svoga dragog gosta da ostane na ručku u Majčinu selu, što je on rado prihvatio. Na kraju sv. Nikola zahvalio je na gostoprimstvu i udijelio svoj blagoslov svima, opet u stihovima:

........................................
........................................

Ovaj vrtić, veliko je blago,
Biti u njem, djeci uvijek drago.
Hvala tete, što činite, dašta,
Bez vrtića bilo bi tu svašta.

Hvala Bogu da još teta ima,
Svoj blagoslov šaljem vama svima:
Fra Draganu, kuhinjskome timu,
Sestri Veri, svima koji brinu.


Read more...
 
Obljetnica fra Slavkove smrti
Sample Image  U četvrtak, 24. studenoga t.g., obilježili smo dan fra Slavkova prelaska u Očevu kuću. Tog dana u 9 sati korisnici iz zajednice Milosrdni Otac zajedno s fra Draganom, posjetili su fra Slavkov grob, donijeli cvijeće i upalili svijeću te se zajednički pomolili za pokoj njegove duše. Nešto poslije, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija, napravili su simboličan krug oko fra Slavkova kipa u Majčinu selu. I oni su molili i Bogu zahvaljivali za darove što ih je Gospodin razdijelio po fra Slavku.

U popodnevnim satima održan je sastanak svih namještenika s ravnateljem, a onda svi zajedno - namještenici, djeca i momci iz Zajednice - sjetili su se fra Slavka u kratkoj molitvi ispred njegova kipa nakon čega su se zadržali u zajedničkom druženju uz zakusku.
Navečer djeca iz Majčina sela predmolila su krunicu u župnoj crkvi, a ostali su se pridružili na večernjoj sv. Misi koja je i slavljena za pok. fra Slavka.
Read more...
 
Tko je policajac?
  Sample Image U utorak, 22. studenoga t.g., policajac Ivica Buntić predstavio je svoje zanimanje policajca polaznicima našeg vrtića. Djeca su policajcu iznijela svoje doživljaje iz prometa: na kojem sjedalu sjede u vozilu svojih roditelja, tko priča na mobitel dok vozi, kada se može preći cestu i na kojem mjestu... 

Policajac Ivica je djeci pokazao svu opremu potrebnu za njegov rad te čemu služi ta oprema. Zanimalo ih je zašto policajci nose pištolj, palicu, gdje je zatvor, imaju li policajci pse, boje li se i policajci ponekad? Razgovarajući s djecom Ivica policajac naveo ih je na razmišljanje o tome kako se oni sami mogu skrbiti o sebi i tako se zaštititi od raznih neprilika. Najvažnije što su djeca naučila je da ne otvaraju vrata strancima, da ne ulaze u vozila nepoznatih osoba, da ne diraju opasne stvari, ali ako im zatreba pomoć da pozovu nekoga starijega. Potom su djeca ispred vrtića razgledala policijsko vozilo te pljeskom i prigodnom pjesmom zahvalili policajcu Ivici 

Pjesma:                                                                    

Lijepo je policajac biti jer svi me slušaju,
Malo se ponekad pravim važan jer svi me gledaju.
La-la-la, la-la-la, policajac to sam ja, 
la-la-la, la-la-la, policajac to sam ja.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 1 - 8 of 351

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top