Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
U Majčinom selu održan susret domova iz BiH PDF Ispis E-mail

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove godine upriličen je susret Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta koji je održan od 7. do 9. listopada bilo je Majčino selo. Susret je otvorio, nakon pozdravnog govora fra Dragana Ružića, ravnatelja i dobrodošlice u Čitlučku općinu, načelnika Ine Jerkovića, ministar Goran Opsenica, ministar ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Hercegovačko neretvanske županije, a nazočnima se obratio gospodin Miroslav Jurešić, pomoćnik ministra iz Federalnog ministarstva i socijalne politike. Na otvaranju su bili i Milan Mihaljević, pomoćnik ministra iz Hercegbosankse županije te inspektorica skrbi iz Mostara, gospođa Janja Milinković te savjetnica u ministarstvu, gospođa Jadranka Miloš, koja je ujedno član upravnog vijeća Majčina sela kao i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Nakon govora uslijedilo je predstavljanje domova, a predstavili su ih štićenici recitacijom, pjesmom ili pak kratkim igrokazom. Ministar Opsenica potom je dodijelio trima Domovima iz svoje županije prigodne darove. A nakon zajedničke večere započeo je koncert što ga je izvela glazbena škola Pavla Markovca iz Zagreba. Ujedno, za vrijeme koncerta, kojem su pribivali političari iz hrvatskog naroda te provincijal, fra Miljenko Šteko, proglašena je otvorenom proslava fra Didakovih dana.

U subotu, drugog dana susreta, održane su sportske igre, održana likovna radionica, dok je za odgojitelje priređeno predavanje što ga je održala profesorica iz Splita, Rajka Šore. U popodnevnim satima sudionici su posjetili Humački muzej kao i zbirku Majka. Nakon toga put je vodio do vodopada Kravice, a u 18 sati bio je susret s jednim rehabilitantom iz zajednice Milosrdni Otac. Uvečer istog dana štićenici su se zabavljali uz pjesmu i druženje u dvorani sv. Josipa.

U nedjelju jutro fra Dragan je pozdravio i zahvalio na dolasku svim sudionicima, podijelio diplome i spomenice na susret kao i prigodne darove. Sudionici su zahvalili na toplom gostoprimstvu i puni dojmova krenuli natrag svojim Domovima. 
 

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image
 

 
« Prethodna   Sljedea »

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top