Although today South Africa
Skip to content

Home
DUHOVNA OBNOVA ZA ODGAJATELJE I DJELATNIKE U KATOLICKIM PREDSKOLSKIM USTANOVAMA PDF Print E-mail

U organizaciji Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH, na duhovnu obnovu 27. lipnja 2015. godine u Ustanovu za odgoj i skrb „Majčino selo“, u Međugorju bile su pozvane odgojiteljice, kuharice, spremačice i svi djelatnici u katoličkim predškolskim ustanovama u BiH. Nakon zajedničkog okupljanja sudionika iz Mostara, Međugorja, Bijelog polja, Livna, Travnika i Sarajeva, međusobnog upoznavanja, pozdrava voditeljica Povjerenstva, s. Magdalene Marić, te riječi dobrodošlice s. Veronike Martinović, voditeljice vrtića u Majčinom selu, u dvarani fra Slavka Barbarića predavanje na temu: „Izazovi navještaja i vjere u suvremenom svijetu“ održao  nam je fra Mario Knezović, OFM.  Prije svega fra Mario nam je zaželio da uđemo u prostor svetoga, za kojim svi čeznemo, a da toga nismo ni svjesni, te se SUSRETNEMO S ISUSOM, JER ISUS JE BIO NAJBOLJI PEDAGOG. Javno je bio načelan, čak i oštar, a privatno sama ljubav i milosrđe. Svaku osobu znao je pogledati, saslušati, razgovarati osobno, cijeniti i vrednovati dostojanstvo osobe, koja mu je prišla i pomoći toj osobi. A sve je to mogao, jer bi osobu prije svega zavolio. Pedagoški odgoj nema plodova bez kvasca ljubavi.

Obogaćena duha s predavanja, svi smo se zajedno uputili na Podbrdo i od postaje do postaje zajednički molili krunicu, vratili se u crkvu sv. Jakova u Međugorju i tu imali mogućnost za Ispovijed, a nakon toga Euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinoga sela. U prigodnoj propovijedi istaknuo je da promatramo svoga Spasitelja očima vjere i ljubavi, te u svemu vršimo Njegovu svetu volju.

Obnovljena duha, ojačane u vjeri, vratile smo se u svoje zajednice zahvalne organizatorima, svima koji su nam omogućili ovo divno duhovno osvježenje i koji su pridonijeli da nam ova duhovna obnova bude plodana, kako bismo imali snage za daljnje služenje u svome poslanju.

s. Manda Pršlja, SMI

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image

 
< Prev   Next >

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Login Form


Lost Password?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

SONG ABOUT FRA SLAVKO

WORK OF ART WORKSHOP "Mother's Village"

Painting on silk

 

THE BROCHURE

Who's Online


Top