Although today South Africa
Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Početna
KORIZMA U MAJČINOM SELU PDF Ispis E-mail

Vrijeme Korizme je poput stanja u prirodi. Dok sve izvanjski miruje, klice ivota pripremaju se za klijanje, pupanje i cvjetanje, za novu fazu postojanja.

U Majčinom selu intenziviraju se pripreme oko organizacije RUČKA za sve sudionike 22. Seminara za voditelje koji će biti 5.03. u naoj dvorani sv. Josipa. I u Selu su posljednjih mjeseci harale viroze, pa je naa zdravstvena sluba (s. Melanija akota) imala pune ruke posla oko zdravstvene zatite malih bolesnika. Ponovno se u Vrtu s. Franje u 15.30 sati moli KRINI PUT, svakog petka u Korizmi. Sudjeluju svi djelatnici, momci iz Zajednice i djeca. Intenzivan je i odlazak djece na radno-okupacionu terapiju u nau Likovnu radionicu. Zadnjih se tjedana radilo u glini, pa su napravljeni prekrasni novi modeli krieva, broeva, medaljica)

U Vrtiću Sv. Mala Terezija već tradicionalno obavljen je obred PEPELJENJA djece (fra Dragan Ruić), a sada je cijeli vrtić kao i svake skupine ukraen radovima s temama proljeća i korizme. U skupinama se pojačala molitva, tako da ujutro u krugu odgajatelji s djecom mole krini put, 7 Očenaa ili desetku krunice. Kreativni rad je skoncentriran na teme korizme: kri, kruna, pa i pjesme koje se uče četvrtkom i petkom kada ujutro na satove pjevanja dolazi gosp. Vitomir Duganđić imaju korizmeni tih: ISUSOVA KRUNA, SVA JE TRNJA PUNA, BIT ĆU DOBAR DA PROCVJETA, MJESTO TRNJA CVIJET DO CVIJETA.

Iako brojčano malobrojni, momci iz Zajednice Milosrdni Otac zadnjih mjeseci su vrlo aktivni u kampanji za PREVENCIJU OVISNOSTI. Problem kockanja uzeo je doista velikoga maha u naem okruenju, te BiH prednjači po broju kockarnica, ali i broju patolokih kockara u Europi. Neslubeni podaci pokazuju kako pola milijuna bh. građana vjeruje u brzu zaradu.

Posebno aktivan u odravanju tribina je Dr. VLADO MILAKOVIĆ, danas jedan od suvoditelja Zajednice MO, a nekad i sam tićenik iste.

Nabrojit ćemo samo neto od odrađenog:
31. 01. - posjet FRAME iz POSUJA Zajednici u Međugorju, gdje su imali predavanje i svjedočanstvo o izlasku iz ovisnosti.
- Gostovanje u postaji Radio-Marija u Sarajevu, u emisiji o PREVENCIJI.
- Prije 2 tjedna: posjet FRAMI iz LJUBUKOG, predavanje: Prevencija ovisnosti kod mladih.
- 25. 02. - u Franjevačkoj crkvi u Mostaru, predavanje za studente i Framu: Obraćenje i prevencija.

Zajednica kao i njezini odgovorni pojedinci vrlo rado sudjeluje u borbi protiv suzbijanja ove gadne poasti kocke, ali i svih drugih ovisnosti. S toga pozivamo sve kole ili druge organizacije koje rade s mladima da im se slobodno obrate za bilo kakvu obavijest ili edukaciju.
 
 
« Prethodna   Sljedea »

Fr.Svetozar's blog

Prayer as the life environment

Ulaz za korisnike


Zaboravili ste ifru?

Media

Susret sa FRA SVETOZAROM KRALJEVIĆEMMAJČINO SELO emisija Biblija 2011.

ZAJEDNICA MILOSRDNI OTAC emisija Biblija


 

  • Hrvatski
  • English
  • German formal - Sie
  • Italian

PJESMA O FRA SLAVKU

RAD LIKOVNE RADIONICE "MAJCINOG SELA"

Slika na svili

 

Tko je online?


Top